În perioada 20-23 septembrie 2017, se va desfășoara la Centrul de Conferințe Casino, Hotel Internațional si Hotel New Montana din Sinaia, a 56-a ediție a Congresului Național de Cardiologie, cel mai important congres medical din România, care întrunește peste 3.000 de medici specialiști din țară și din străinătate.

Programul științific de top al evenimentului, care coincide cu aniversarea de 70 de ani a Societății Române de Cardiologie (SRC), cuprinde cele mai noi descoperiri medicale, studii de caz, sesiuni și cursuri practice precongres de educație medicală continuă. Congresul Național de Cardiologie este, de asemenea, evenimentul reper unde întreaga comunitate medicală descoperă, în cadrul zonei expoziționale, cele mai inovatoare metode de tratament prezentate de companiile partenere, susținând astfel cercetarea științifică la cel mai înalt nivel.

 

În ultimii 3 ani, cu sprijinul Primăriei din Sinaia, SRC a organizat la Sinaia, prin Fundația Română a Inimii, acțiuni de informare și prevenție cardiovasculară în folosul comunității locale, precum seminarii pentru medicii cardiologi și medicii de familie sau consultații de specialitate gratuite, aceste activități devenind deja o tradiție. În virtutea acestui parteneriat, Sinaia a devenit Orașul Prevenției Cardiovasculare, un exemplu pentru întreaga țăra în ceea ce privește adoptarea unui mod de viață sănătos.

 

SRC și Athletic CardioClub organizează anual, cu ocazia Congresului Național de Cardiologie, Crosul Cardiologilor, eveniment ce își propune să atragă atenția asupra importanței mișcării în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Și anul acesta, pe 23 septembrie, participanții înscriși la cursă promovează activitatea fizică și sportul ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare.

 

Bolile cardiovasculare rămân principala cauza de deces în România, cu un nivel procentual al mortalității mult mai ridicat decât media europeană. Fumatul, alimentația excesivă, bogată în grăsimi și zahăr, stressul și sedentarismul ar trebui evitate, pe cât posibil, pentru a reduce riscul cardiovascular al fiecarui individ. Ce este însă important e că putem - cu doar câteva schimbări în stilul de viață  - să contribuim, în mod decisiv, la menținerea sănătății.

 

Programul Congresului Național de Cardiologie de la Sinaia poate fi accesat pe www.cardioportal.ro/congres. Mai multe informații despre programele Societății Române de Cardiologie, precum și despre prevenția si tratamentul bolilor cardiovasculare, puteți găsi pe www.cardioportal.ro și www.romanianheart.ro.