Diagnosticul de certitudine la intersecţia dintre specialităţi, în cancerul de piele, sân şi genital

Webinar AMI 18:00-20:30

  • 19 martie 2021
  • Eveniment cu acces gratuit
Eveniment incheiat.

Descrierea evenimentului

Asociaţia Medicilor Independenţi este o comunitate de clinici şi cabinete medicale private, conduse de medici independenti, ce are ca scop îngrijirea integrată a pacienţilor.

Webinarul are acces gratuit şi işi propune recunoaşterea impactului unui diagnostic de certitudine, de la diagnosticare până la soluţie terapeutică şi plan de tratament, atât pentru medic cât şi pentru pacient.

AMI

LauraD

Dr. Laura Davidescu
Moderator
Director Editorial ziarul Viaţa Medicală

AMI

Dr. Tiberiu Tebeica
Medic primar anatomo-patolog. Certificat ICDP-UEMS in dermatopatologie – Dr. Leventer Centre


Medic primar în Anatomie Patologică din 2018, Doctor în Ştiinţe Medicale din 2017 şi Şef Laborator Histopatologie, Centrul Dr Leventer (2013 – prezent). Dr. Tiberiu Tebeică este absolvent al Facultăţii de Medicină Generală a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, promoţia 2007. Rezidenţiat în cadrul Serviciului de Anatomie Patologică al Spitalului Clinic Colentina din Bucureşti, finalizat în 2012.
Dr. Tiberiu Tebeică are 13 ani de experienţă profesională în domenii precum: dermatopatologie, chirurgie micrografică Mohs ( este membru în echipa interdisciplinară a centrului), imunohistochimie (are experienţă cu peste 80 de anticorpi) şi imunofluorescenţă directă în dermatopatologie.
Dr. Tiberiu Tebeică este membru în Societatea Română de Dermatologie, în Societatea Internaţională de Dermatopatologie, în Societatea Americană de Dermatopatologie şi în Societatea Europeană de Patologie.
"Pe parcursul anilor de pregătire am învăţat că satisfacţia profesională nu stă numai în formularea unui diagnostic corect, ci mai cu seamă în succesul terapeutic obţinut atunci când înţelegerea modificărilor microscopice se traduce printr-un tratament optim. Cred că succesul terapeutic poate fi dobândit numai prin comunicare, coordonare şi muncă în echipă multidisciplinară, în care rolul meu este acela de a ghida medicii dermatologi şi chirurgi în lumea nevăzută a celulelor ”.

AMI

Dr. Ileana Popa
Medic primar anatomo-patolog Green Onco Medical


Medic primar anatomie-patologica, doctor in stiinte medicale. Absolventa UMF Carol Davila, promotia 1994. Experienta de 25 de ani in anatomie patologica  la Spitalul Clinic Coltea, in special in diagnosticul afectiunilor oncologice din sfera genitala, san, ORL.
Membru in Societatea Europeana de Patologie (ESP) si EUSOMA (European Society of Breast Cancer Specialists). Colaborator  al laboratorului privat de anatomie-patologica Green Onco-Medical din cadrul AMI.
Cred ca pentru a obtine un diagnostic si un tratament corect este foarte importanta colaborarea specialistilor care formeaza echipa medicala ce se ocupa de fiecare pacient oncologic.

AMI

Dr. Claudia Teodorescu
Medic primar radiologie şi imagistică medicală Doctor în ştiinţe medicale - Donna Medical Center


Dr. Elena-Claudia Teodorescu este Medic Primar Radiologie şi Imagistică Medicală, Doctor în Ştiinţe Medicale şi Fondatoarea Donna Medical Center. Doamna doctor are peste 15 ani de Supraspecializare în Senologie Imagistică şi peste 80.000 de examene imagistice (mamografii, ecografii mamare şi RMN sân) efectuate. Donna Medical Center reprezintă încununarea visului pe care aceasta îl avea încă de pe vremea rezidenţiatului: înfiinţarea unui loc unde fiecare femeie să se poată controla, să fie sigură că este bine şi să vină într-un cadru cald, intim - un loc plin de nuanţe de roz şi buchete de flori - care să o ajute să se relaxeze şi să scape de emoţiile controlului medical.

AMI

Dr. Mihaela Violeta Leventer
Medic primar dermatolog Director de program fellowship ASDS microchirugie Mohs – Dr. Leventer Centre


Medic primar dermatologie, absolventă a Facultăţii de Medicină Generală din Cluj, promoţia 1982. Îşi urmează stagiatura în Oradea, unde se implică în chirurgie generală. În 1988 îşi începe specializarea de dermatologie într-un stagiu la Spitalul Colentina, în Bucureşti. Din 2007 este doctor în medicină.
Dr. Mihaela Leventer are peste 30 de ani de experienţă profesională, peste 3000 de consultaţii de dermatologie în sistem privat şi peste 2000 de intervenţii de dermatochirurgie realizate anual. Până în prezent are la activ peste 450 de intervenţii de microchirugie Mohs, fiind primul medic dermatolog român acreditat de Academia Americană de Dermatologie să folosească această procedură.
Dr. Mihaela Leventer este fondatoarea Societăţii Române de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală, vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Tratament Modern al Plăgilor, reprezentanta României în Consiliul Societăţii Internaţionale de Chirurgie Dermatologică, referent internaţional al Fundaţiei Internaţionale Fatebenefratelli al Şcolii Italiene de Medicină Estetică, reprezentant în Uniunea Europeană a Medicilor Specialişti şi membru al Academiei Americane de Dermatologie.
“După 30 de ani de muncă, mă simt împlinită. Am în jurul meu cea mai frumoasă echipă pe care mi-aş fi putut-o dori şi împreună ajutăm sute de oameni în fiecare an.
Medicina este o meserie vocaţională care cere precizie, stăpânirea perfectă a protocoalelor de lucru, reîmprospătarea permanentă a cunoştinţelor profesionale, exerciţiu şi, mai ales, empatie pentru omul bolnav. Fără pasiune pentru ceea ce faci nu poţi să uiţi de orele lungi în cabinet sau la sala de operaţie, de nopţile pierdute cu un noian de articole noi de specialitate în faţă. Cred că am norocul să fac cu drag ceea ce mi-e menit să fac. Cred că societatea are nevoie de noi şi noi ne putem împlini lucrând pentru ea. Cred în valoarea meseriei mele şi în locul meu pe harta profesioniştilor.
Cred cu încrâncenare că oamenii pot fi ajutaţi de medici competenţi şi că fiecare părticică de ştiinţă medicală este importantă”.

AMI

Dr. Florin Bobircă
Medic primar chirurgie oncologică - Dr. Leventer Centre


Doctor în Medicină din 2015 şi asistent universitar UMF “Carol-Davila” Bucureşti, din 2012. Este absolvent al Facultăţii de Medicină Generală a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, promoţia 2008.
Dr. Florin-Teodor Bobircă are o experienţă vastă în intervenţii chirurgicale efectuate pe cale clasică, cât şi laparoscopică: chirurgia peretelui abdominal, digestivă, oncologică, ginecologică şi vasculară.
Dr. Florin-Teodor Bobircă este membru în Societatea Română de Chirurgie, în Societatea Europeană de Chirurgie Endoscopică, în Societatea Română de Chirurgie Endoscopică, în Bordul Editorial al “International journal of digestive diseases”, USA, în Bordul Editorial al “SRL Gastroenterology and Hepatology” Journal, USA şi în Bordul Editorial al “EC Gastroenterology and Digestive System Journal”, USA.
'"Sunt o fire energică, implicat în activitatea profesională, apreciez munca în echipă şi dedicarea pentru practicarea chirurgiei la cele mai înalte standarde."

AMI

Dr. Cristian Viişoreanu
Medic specialist chirurgie generală cu competenţă în chirurgie oncologică şi ecografie intervenţională - Institutul Sânului


Dr. Cristian-Gabriel Viişoreanu este medic specialist chirurgie generală, supra-specializat în chirurgie oncologică şi ecografie intervenţională. Cu o vastă experienţă în chirurgia patologiilor mamare, Dr. Viişoreanu a adus inovaţie în chirurgia cancerului de sân, fiind promotorul tehnicii ganglionului santinelă în mediul privat din România. Este fondatorul Institutului Sânului, un centru medical integrat, specializat în diagnosticul, prevenţia şi tratarea patologiei mamare.

AMI

Dr. Dragoş Median
Medic primar oncologie medicală - Donna Medical Center

 

Dragos Mircea Median, MD is senior medical oncologist at Filantropia Clinical Hospital, and at Donna Medical Center, Bucharest, Romania. He is in this position since 2009, and 2017, respectively. Prior to this, he worked at Institute of Oncology, Bucharest from 2003 to 2008. Dragos Median’s main fields of activity and research interests are breast cancer and gynaecologic cancers. Dr. Median’s work has been published in 24 national and international papers and abstracts. He has participated in several clinical trial(s) (phase II and III). He is a member of various associations, such as European Society of Medical Oncology (ESMO) and American Society of Clinical Oncology (ASCO).

AMI

Dr. Anca Neacşu
Medic specialist genetică medicală, experienţă în consultaţii genetice şi interpretare analize NGS (secvenţiere de nouă generaţie) - Personal Genetics

AMI

Dr. Ana Bancilă
Medic primar radioterapie – Neolife

AMI

D-nul. Mihai Pandele
Biochimist – Laboratorium

Horia Radu

Horia Radu
Head of Medical Division – HTSS

Entuziast Business IT, cu o experienta de 20 de ani in dezvoltarea de software, dupa ce si-a indeplinit visul de a exporta solutii din Romania in afara granitelor, continua sa dezvolte solutii complexe in zona medicala pentru a isi indeplini al doilea vis, acela de a informatiza corect si inteligent actul medical.

Gold

Platinum

Programul evenimentului

  • 19 martie 2021

Vineri

18:00 - 18:10

Deschidere webinar

18:10 - 20:30

Sesiuni ştiinţifice