Tratamentul antiinflamator si imunomodulator in formele severe de COVID-19

 • 23 septembrie 2021
 • Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Prof. Dr. Victor Babeş Timişoara şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş Bucureşti
 • Eveniment cu acces gratuit
Eveniment incheiat.

Descrierea evenimentului

ARPP-logo
Medic-Hub-logo

Va invitam la o intalnire in care veti afla mecanismele de actiune ale substantelor utilizate impotriva SARS CoV2, datele publicate pana acum din studiile care au evaluat medicatia antivirala in COVID-19, de la remdesivir, lopinavir/ritonavir, umifenovir, favipiravir la hidroxiclorochina si ivermectina, si cele mai recente recomandari privind medicatia antivirala din ghidurile de management dar si date despre modificarile radiologice si tratamentul cu antibiotice in COVID-19!

Proiectul PNCDI-III, cu titlul "Evaluarea eficacităţii şi siguranţei utilizării unor protocoale de tratament inovative"- ESCADEIP, cod proiect: PN-III-P2-2.1-SOL-2020-0046, a fost aprobat prin programul de finantare P2- cresterea competivităţii economiei romaneşti prin cercetare, dezvoltare şi inovare, Subprogramul 2.1-Competivitate prin cercetare, dezvoltare şi inovare -Soluţii, finanţat din bugetul naţional prin UEFISCDI.

Obiectivul principal al proiectului este evaluarea eficienţei unor tratamente inovative în COVID-19, iar obiectivele secundare sunt explorarea imagistică a afectării respiratorii în COVID-19 la diagnostic şi după tratamentul inovativ, alături de identificarea caracteristicilor clinice, biologice şi imagistice asociate cu un prognostic nefavorabil. (?).

Scopul general al proiectului este reprezentat de creşterea capacităţii de tratare a pacienţilor cu infecţie SARS-CoV-2, îmbunătăţirea schemelor terapeutice şi diversificarea opţiunilor terapeutice.

Obiectivele proiectului:

 1. Dezvoltarea unui algoritm de prognostic a pacienţilor, cu identificarea formelor potenţial severe, prin utilizarea de markeri clinico-biologici şi radio-imagistici;

 2. Evaluarea utilităţii introducerii în schemele terapeutice a medicaţiei adjuvante (corticosteroizi, medicatie anticoagulantă şi/sau fibrinolitică, plasmă cu anticorpi monoclonali/policlonali, Remdesivir, Umefenovir, Tocilizumab), cu identificarea formelor clinice care să beneficieze de administrarea acestora şi validarea astfel de noi scheme personalizate de tratament care includ noi compuşi farmacologici/ biologici;

 3. Evaluarea eficacităţii şi siguranţei unor protocoale de bazate pe scheme terapeutice recomandate de Ministerul Sănătăţii din România şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, tratament incluzând Lopinavir/Ritonavir, Hidroxiclorochina, preparate medicamentoase utilizate în tratamentul altor patologii, cu reconvertirea acestora în vederea tratării infecţiei SARS-CoV-2.

În primul an de implementare, în etapa I- 2020, s-a elaborat protocolul de studiu clinic în conformitate cu standardele internaţionale, s-au înrolat şi evaluat pacienţii în cadrul studiului şi s-au monitorizat progresiv rezultatele ştiinţifice înregistrate în cadrul proiectului.

Prezenta videoconferinta este destinată opţiunilor terapeutice cu efect antiviral utilizate în COVID-19 şi prezentarea datelor obţinute în proiectul PNCDI-III, cu titlul "Evaluarea eficacităţii şi siguranţei utilizării unor protocoale de tratament inovative"- ESCADEIP, cod proiect: PN-III-P2-2.1-SOL-2020-0046 până la acest moment, dar şi a datelor existente în literatură despre medicaţia antivirală.

This work was supported by a grant of a Ministry of Education and Research, UEFISCDI

Nr. Contract finantare proiect: PN3-P2-397/3.07.2020 


ACCES- PLATFORMA MEDICHUB 

 • Accesul la conferinţă se face cu cel puţin 5 minute înainte de a începe
 • În cazul în care nu sunteţi înregistrat, vă rugăm să folosiţi butonul "Participă şi tu" pentru a vă înregistra (necesar pentru a vă elibera certificatul de participare)

 • După începerea sesiunii, dacă nu apare imaginea, vă rugăm să daţi ”refresh” paginii (click pe bară pe semnul ↺ sau tastaţi simultan ”SHIFT şi F5”)

 • Prezentarea se lansează în imagine format mic pe centrul ecranului, dar aveţi posibilitatea de a trece pe ecran complet mutând cursorul mouse-ului in colţul din dreapta jos şi selectând pătratul mic din capăt

 • Tot acolo aveţi şi opţiunea de reglaj sunet şi rezoluţie imagine (alegeţi ”Automat” dacă nu sunteţi sigur de viteza internetului). Cu cât este mai mare rezoluţia aleasă, cu atât mai mare trebuie să fie viteza de conexiune. Dacă aveţi o conexiune foarte slabă, puteţi pune pe pauză prezentarea pentru cca 30 de secunde, după care reluaţi şi vizionaţi fără sincope până la finalul sesiunii.

 • În sesiunile de pe platforma Medichub participanţii nu au acces cu microfon, aşa că vă rugăm să adresaţi întrebările dvs în secţiunea Q&A. Pentru acces din ecran complet, daţi click pe tasta ”ESC” din stânga sus, ulterior adresării întrebării putând reveni în formatul ecran complet ( Full screen) din meniul menţionat anterior

Detalii despre participarea la conferinţa puteti obţine la:
Telefon: 0758012326
E-mail: evenimente@medichub.ro





Programul evenimentului

 • 23 septembrie 2021

Joi

14:00 - 14:00

Introducere 
Prof. Dr. Adriana HRISTEA

14:00 - 14:25

Complicatiile COVID 19
Adela Bel

14:25 - 14:50

Utilizarea corticosteroizilor în COVID-19
Iulia Nedelcu

14:50 - 15:15

Utilizarea medicaţiei imunomodulatoare la pacienţii COVID 19
Anca Damalan

15:15- 15:40

Prognosticul pacienţilor cu forme severe de COVID 19 (date din proiectul ESCADEIP)
Cristian Niculae

15:40 - 16:05

UIdentificarea factorilor de risc pentru evoluţie nefavorabilă la pacienţii cu forme severe de COVID 19 trataţi cu Tocilizumab (date din studiul ESCADEIP)
Ana Maria Anghel 

16:05 - 16:30

Infecţii fungice la pacienţii cu COVID19
Ruxandra Moroti

16:30 - 16:40

Concluzii
Prof. dr. Adriana HRISTEA