Guvernul a semnat la data de 30 aprilie contractul pentru finanţarea celui de-al treilea spital regional de urgenţă, care va fi construit în Craiova, din fonduri europene. Valoarea totală a investiţiei este de 2,85 miliarde de lei.

„În doar câteva luni, am reuşit să deblocăm cel mai amplu proiect din domeniul sănătăţii, cu finanţare europeană: construirea spitalelor regionale. Contractul semnat astăzi este cel mai important pas pentru realizarea spitalului regional de la Craiova, proiect care se lasă aşteptat de mai bine de opt ani. Unul dintre obiectivele acestui guvern constă în consolidarea şi modernizarea infrastructurii spitaliceşti din ţară, folosind fondurile puse la dispoziţie de Comisia Europeană. Am început cu cele trei spitale regionale, dar investiţiile masive în spitale vor continua, mai ales că, din exerciţiul financiar următor, vom avea pentru prima dată un Program Operaţional de Sănătate cu o alocare de 4,5 miliarde de euro”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va fi construit în Craiova - Gherceşti, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni. Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va cuprinde un complex de construcţii cu 7 niveluri, pe o suprafaţă totală construită de aproximativ 165.296 de metri pătraţi. Spitalul va fi dotat cu heliport şi cu 1.195 de locuri de parcare. Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va avea 807 paturi, 19 săli de operaţie şi va fi construit în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în 7 centre, printre care şi un centru de tratament pentru cancer destinat pacienţilor din Regiunea Sud-Vest, cu toate dotările necesare, dar şi un centru pentru mamă şi copil, cu 100 de paturi pentru adulţi şi copii, într-o clădire cu intrare separată.

„La fel ca la Cluj şi Iaşi, Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare, pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din regiune. Va fi dotat cu echipamente şi aparatură de cea mai înaltă performanţă, pentru servicii de calitate, de prevenire, de diagnostic şi terapeutice. Urmează transmiterea în vederea aprobării de către Comisia Europeană, proiectul Iaşului fiind deja aprobat din data de 17 martie”, a declarat ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru.

Sursa: Ministerul Sănătăţii,
www.ms.ro/comunicate