În februarie 2023, se emitea ordinul ministrului sănătăţii prin care se aproba apariţia competenţei în domeniul medicinei adicţiei. Pasul fusese fă...
Boala Parkinson (BP) este caracterizată în mod esenţial de simptome motorii sub forma tremorului de repaus, a rigidităţii şi bradikineziei.
Pacienţii cu afecţiuni oncologice reprezintă o populaţie foarte vulnerabilă faţă de acţiunea factorilor stresori psihici, fizici şi toxici, necesit...
Tulburările psihiatrice sunt foarte comune în bolile neurologice şi aduc provocări suplimentare în managementul pacientului.
Miastenia gravis (MG) este o boală autoimună cronică, manifestată prin slăbiciune musculară fluctuantă.
Relaţia dintre evenimentele negative de viaţă şi apariţia depresiei majore este încă un subiect de dezbatere în literatura de specialitate, deoarec...
A campaign is a highly focused project with a clear objective that takes place within a well-defined timeframe.
Într-o zi obişnuită de primăvară, dimineaţa, în cabinetul meu din clinică, sună telefonul. Răspund. De la celălalt capăt al firului aud vocea secre...
Pentru anul 2024, revista „Psihiatru.ro” este acreditată de Colegiul Medicilor din România cu 10 credite EMC (Grupa B+), conform adresei de acreditare nr. 10772/29.12.2023.
Lansata in anul 2005, “Psihiatru.ro” este o revista cu acoperire nationala dedicata medicilor cu specializarea in psihiatrie.
Din anul 2016 revista este publicata sub egida Asociaţiei Române de Psihiatrie si Psihoterapie (ARPP) si Societatii Romane Alzheimer. Din anul 2018 publicatia apare si sub egida Alianţei Română de Prevenţie a Suicidului (ARPS).
Revista Psihiatru.ro este publicată trimestrial.
CONTACT
MEDICHUB MEDIA, Green Gate, Bd. Tudor Vladimirescu 22, etaj 11, Sector 5, 050883, Bucuresti, Romania
E-Mail: redactia@medichub.ro
Potrivit Deciziei Nr. 12/2018 a Colegiului Medicilor din România (CMR), privind reglementarea sistemului naţional de educaţie medicală continuă, a criteriilor şi normelor de acreditare a furnizorilor de educaţie medicală continuă, precum şi a sistemului procedural de evaluare şi creditare a activităţilor de educaţie medicală continuă adresate medicilor, autorilor care publică în reviste agreate de CMR li se acordă 30 de credite de educaţie medicală continuă (EMC) pentru un articol ştiinţific publicat. Existenţa a doi sau a mai multor autori pentru un articol apărut într-o publicaţie medicală agreată de CMR duce la împărţirea procentuală a creditelor acordate la numărul de autori menţionaţi. Pentru obţinerea creditelor EMC, în urma publicării unui articol ştiinţific, autorul trebuie să se adreseze colegiului medicilor teritorial, căruia îi prezintă articolul şi revista în care acesta a fost publicat.
Revista Psihiatru.ro este publicată în limba engleză.