Antidepresivele de a doua generație pot duce la hiponatremie, prin intermediul secreției inadecvate de hormon antidiuretic (SIADH). 
Acest studiu canadian a folosit bazele de date din Ontario pentru a estima riscul de hiponatremie pe termen scurt la adulți de peste 65 de ani, care au primit pentru prima oară: citalopram, escitalopram, fluoxetină, paroxetină, fluvoxamină, venlafaxină, duloxetină, mirtazapină sau sertralină. 
Cercetătorii au adunat 138000 de pacienți care au primit pentru prima dată unul dintre medicamentele enumerate (grupul studiat) și au identificat alți 138000 de pacienți clinic și demografic similari care nu au primit aceste medicamente (lotul-martor), pentru comparație.
Incidența la 30 de zile a spitalizării pentru hiponatremie (printre alte diagnostice de externare) a fost semnificativ mai mare la cei pe antidepresive față de grupul de control (0,33% față de 0,06%).
Într-o subpopulație pentru care rezultatele de laborator au putut fi corelate cu alte date, incidența spitalizării cu niveluri ale natremiei sub 132 mEq/L a fost semnificativ mai mare la pacienții cu antidepresive (1,74% față de 0,43%).  (Gandhi S. et al., Am J Kidney Dis 2017 Jan 69:87)
 
Galenus dice:
Pacienții vârstnici, la care se inițiază tratament cu antidepresive de generația a doua, se pare că au un risc mic, dar semnificativ, de a fi internați cu hiponatremie în prima lună de tratament. Totuși nu putem ști din acest studiu dacă hiponatremia a contribuit la motivele internării sau este doar o descoperire întâmplătoare lipsită de importanță clinică.