Nouă elevi de la Şcoala Generală nr. 133 din Sectorul 4, Bucureşti au ajuns marţi la spital, cu disconfort respirator, după ce, luni, în unitatea de învăţământ s-au efectuat proceduri de igienizare, întrucât fuseseră confirmate patru cazuri de gripă.

UPDATE. Opt elevi mai sunt internaţi, miercuri, la spitalele „Grigore Alexandrescu” şi „Marie Curie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore. Potrivit acesteia, toţi cei opt elevi sunt în stare bună.
UPDATE. Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi seară, că, în urma primelor verificări, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) au luat ca primă măsură închiderea operativă a unităţii de învăţământ pe o durată de 72 de ore. Controlul DSPMB continuă, iar un raport va fi prezentat ministrului Sănătăţii.
Copiii ajunşi la două spitale din Capitală au între 11 şi 14 ani şi, în prezent, se află în îngrijirea medicilor de la „Grigore Alexandrescu”, respectiv „Marie Curie”.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a trimis la Şcoala nr. 133 o echipă de inspectori sanitari pentru a verifica situaţia care a dus la evacuarea unităţii de învăţământ, a informat Ministerul Sănătăţii.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti spun că „măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în şcoală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării. Prin urmare, şcoala a permis accesul elevilor şi personalului. Astăzi, după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, şcoala a anunţat şi Salvarea şi Pompierii”.

Şcoala Generală nr. 133 din Capitală a fost evacuată marţi după ce mai mulţi elevi de clasa a VIII-a au acuzat un disconfort respirator, în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învăţământ.