Comisia Europeană exercită opţiunea pentru 80 de milioane de doze suplimentare de vaccin candidat împotriva COVID-19 produs de Moderna, potrivit unui comunicat de presă al companiei. În plus, Moderna a confirmat că mRNA-1273 poate fi transportat local, în condiţii controlate, în stare lichidă la 2-8°C. Această actualizare importantă va contribui la distribuţia mai uşoară a vaccinului către locaţiile mai greu accesibile.


Comisia Europeană şi-a exercitat opţiunea de a achiziţiona încă 80 de milioane de doze de vaccin mRNA-1273 pentru statele membre ale UE, ajungând la un total de 160 de milioane de doze de vaccin produse de Moderna.

„Apreciem încrederea pe care Comisia Europeană o arată faţă de compania Moderna şi vaccinul mRNA-1273, candidatul împotriva COVID-19, dovada fiind acest acord de creştere a cantităţii”, a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna. „Pe măsură ce ne concentrăm atenţia pentru a ne pregăti de livrarea vaccinului, în aşteptarea unei opinii favorabile din partea EMA şi a altor autorităţi de reglementare, rămânem la fel de hotărâţi ca şi până acum să lucrăm cu guvernele şi cu partenerii la nivel mondial, în gestionarea acestei pandemii”, a completat Stéphane Bancel.


Vaccinul Moderna, transportat la 2 – 8 grade Celsius

Moderna şi-a actualizat ghidul de operare pentru distribuţia mRNA-1273 pentru a include transportul local în condiţii controlate în stare lichidă la 2-8°C (36° până la 46°F). Această actualizare importantă uşurează activitatea logistică de transportare a vaccinului în locaţii mai îndepărtate şi asigură reducerea barierelor în calea vaccinării. Aşa cum s-a anunţat anterior, mRNA-1273 rămâne stabil la temperaturi standard, în cadrul unităţilor frigorifice, de la 2° la 8°C (36° la 46°F) timp de 30 de zile.

Informaţiile au fost furnizate în cadrul reuniunii VRBPAC ce a avut loc joi, în Statele Unite ale Americii, după care Comitetul consultativ al FDA a votat pentru a sprijini utilizarea de urgenţă a vaccinului Moderna împotriva COVID-19 în Statele Unite.

Psihiatru (2)