Din aceeași categorie
Comisia Europeană şi-a exercitat opţiunea de a achiziţiona încă 80 de milioane de doze de vaccin mRNA-1273 pentru statele membre ale UE, ajungând la un total de 160 de milioane de doze de vaccin produse de Moderna.
„Apreciem încrederea pe care Comisia Europeană o arată faţă de compania Moderna şi vaccinul mRNA-1273, candidatul împotriva COVID-19, dovada fiind acest acord de creştere a cantităţii”, a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna. „Pe măsură ce ne concentrăm atenţia pentru a ne pregăti de livrarea vaccinului, în aşteptarea unei opinii favorabile din partea EMA şi a altor autorităţi de reglementare, rămânem la fel de hotărâţi ca şi până acum să lucrăm cu guvernele şi cu partenerii la nivel mondial, în gestionarea acestei pandemii”, a completat Stéphane Bancel.
Vaccinul Moderna, transportat la 2 – 8 grade Celsius
Moderna şi-a actualizat ghidul de operare pentru distribuţia mRNA-1273 pentru a include transportul local în condiţii controlate în stare lichidă la 2-8°C (36° până la 46°F). Această actualizare importantă uşurează activitatea logistică de transportare a vaccinului în locaţii mai îndepărtate şi asigură reducerea barierelor în calea vaccinării. Aşa cum s-a anunţat anterior, mRNA-1273 rămâne stabil la temperaturi standard, în cadrul unităţilor frigorifice, de la 2° la 8°C (36° la 46°F) timp de 30 de zile.
Informaţiile au fost furnizate în cadrul reuniunii VRBPAC ce a avut loc joi, în Statele Unite ale Americii, după care Comitetul consultativ al FDA a votat pentru a sprijini utilizarea de urgenţă a vaccinului Moderna împotriva COVID-19 în Statele Unite.
Conferinţă privind drepturile pacienţilor şi bolile rare în UE, la Oradea
Florentina Ionescu
La începutul lunii februarie va avea loc, la Oradea, o conferinţă pe tema drepturilor pacienţilor cu boli rare şi bolile rare în Uniunea Europeană.
...A fost publicată o actualizare a Listei de medicamente critice a UE
Florentina Ionescu
În decembrie 2024 a fost publicată o actualizare a Listei de medicamente critice a Uniunii Europene, în ideea de a se evita, în viitor, potenţialele deficite de aprovizionare.
...