Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă finalizarea spitalului şi transmite că va continua proiectul cu a doua clădire, pentru a crea un adevărat campus medical la Spitalul Marie Curie, cu spaţii de cercetare, de training şi locuri de cazare pentru părinţi.


Pentru prima dată în ultimii 34 de ani, în România, Asociaţia Dăruieşte Viaţă a ridicat un spital, pentru pentru a le oferi pacienţilor condiţii de tratament la standarde vestice, se arată într-un comunicat.

„Mulţumim tuturor celor care au avut încredere în noi. Sunt peste 350.000 de donatori şi peste 8.000 de companii care au arătat că se poate”, a declarat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.

Iniţiativa #NoiFacemUnSpital a însemnat până în acest moment o investiţie de 53 milioane de euro, fonduri strânse exclusiv din donaţii de la persoane fizice şi din sponsorizări. 

„Noi am făcut un spital. Dar nu ne putem opri aici. Continuăm proiectul cu a doua clădire pentru a construi un adevărat campus medical unde toţi copiii vor putea fi trataţi în aceleaşi condiţii moderne”, a adăugat Carmen Uscatu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.

Urmează relocarea secţiilor din actuala unitate medicală Marie Curie şi tratarea pacienţilor aici, în primele luni ale anului 2024.

Iniţial gândită  ca o clinică de trei etaje, clădirea s-a transformat într-un spital cu o suprafaţă de 12.000 mp, 9 niveluri şi +140 paturi. În iunie 2018, a fost turnată fundaţia, iar în noiembrie 2023 au fost finalizate prima clădire, o centrală termică şi o staţie de ozonare.

Pe lângă construcţie, #NoiFacemUnSpital a adus o serie de premiere în sistemul medical din România: primul Departament de Radioterapie Pediatrică dintr-un spital de copii public, primul bloc operator construit exclusiv din sticlă pentru a reduce riscul de infecţii nosocomiale, saloane ATI individuale, saloane de două paturi, cu paturi pentru părinţi şi grupuri sanitare proprii, saloane ATI individuale, spaţii dedicate copiilor (locuri de joacă, cinema, studio radio, observator astronomic, sală de sport şi recuperare) şi spaţii dedicate părinţilor şi cadrelor medicale.

Credit foto: Cătălin Georgescu


 



Pediatru