Din aceeași categorie
Şcolile în care s-a derulat proiectul au fost Şcoala Gimnazială nr. 153, Şcoala Gimnazială Principesa Margareta, Şcoala Gimnazială nr. 55, Şcoala Gimnazială Federico Garcia Lorca. Acestea sunt şcoli aflate în comunităţi vulnerabile, în care Asociaţia FDP – Protagonişti în educaţie derulează activităţi pentru facilitarea accesului la educaţie.
În total, peste 600 de copii, părinţi şi profesori din Bucureşti au fost informaţi şi educaţi, prin ateliere la clasă, workshop-uri şi evenimente de tip Teatru Forum, cu privire la prevenirea comportamentelor periculoase în adolescenţă, inclusiv consumul de droguri şi consumul excesiv de dispozitive, jocuri video, Social Media şi de jocuri de noroc, se arată într-un comunicat.
120 de copii din cele 4 şcoli bucureştene selectate în proiect au beneficiat în cadrul proiectului de 10 ateliere informative şi educaţionale (de la ABC-ul emoţional al adolescenţei şi Comunicarea non-violentă/Bullying până la adicţii, obiceiuri digitale sănătoase şi cum să facă faţă presiunii grupului), parte dintr-un program de psihoeducaţie şi transfer de abilităţi, cu ajutorul cărora să poată lua decizii informate şi echilibrate în ceea ce priveşte consumul de substanţe. Mai mult, au avut parte şi de 4 grupuri de suport, coordonate de psihoterapeuţi ALIAT, în care au putut discuta deschis despre problemele cu care se confruntă. Alte câteva sute de elevi au participat la patru sesiuni de Teatru Forum organizate în şcolile lor, unde au putut rescrie, alături de colegii-actori, propria poveste despre droguri şi cum să se ferească de ele.
De asemenea, peste 100 de părinţi şi peste 60 de profesori din aceste şcoli au participat la cursuri de introducere în adicţii, susţinute de specialiştii ALIAT, menite să le ofere baza informaţională în ceea ce priveşte universul emoţional al adolescenţilor şi cum pot preveni, semnala şi gestiona comportamentele nesănătoase, aşa cum este consumul de substanţe la vârste fragede.
Pentru a susţine şi continua eforturile din cadrul proiectului, peste 1.300 de copii, părinţi şi cadre didactice din cele 4 şcoli au primit şi broşuri informative cu privire la prevenirea şi gestionarea adicţiilor în rândul elevilor.
proiect asociatia aliatscoli bucuresteneprevenire comportamente de risc