Evenimentul, iniţiat în urmă cu 12 ani de către prof. univ. dr. Daciana Brănişteanu, cadru didactic la UMF „Grigore I. Popa” Iaşi, şeful Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului CFR Iaşi şi preşedintele Asociaţiei Dermatologilor din Moldova (ADEM), este organizat sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, a Societăţii Române de Dermatologie, a Societăţii de Medici şi Naturalişti, a Colegiului Medicilor şi Farmaciştilor şi a Spitalului Clinic CF, în parteneriat cu Primăria Iaşi.


Manifestarea naţională cu participare internaţională care şi-a ocupat demult locul pe harta evenimentelor medicale de elită, PDI fiind cea mai mare conferinţă de dermatologie din sud-estul Europei, se arată într-un comunicat.

PDI este o şcoală medicală importantă şi creează o scenă de neegalat pentru dialogul între generaţii, studenţii, rezidenţii, medicii specialişti, asistenţii medicali, farmaciştii şi cadrele didactice reputate, atât din Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi cât şi din universităţile medicale din ţară, atmosfera de lucru fiind dublată de prietenie şi respect reciproc.

 

Dialog constructiv

„Am păstrat standardele ştiinţifice înalte ale ediţiilor anterioare şi bucuria întâlnirilor din sălile de conferinţă şi din spaţiile expoziţionale. Continuăm prelegerile, cursurile şi workshop-urile derulate în cei 11 ani precedenţi, completând informaţiile cu noile descoperiri ştiinţifice şi cu experienţele practice acumulate”, a spus prof. univ. dr Daciana Brănişteanu.

Pacientul, cu particularităţile lui medicale, se află mereu în centrul preocupărilor medicilor participanţi la PDI, manifestare al cărei succes este asigurat de dialogul constructiv şi armonios cu lectorii. Astfel, este garantat transferul dinamic de experienţa medicală în ambele sensuri, desigur în folosul pacienţilor.

„Evenimentul reconfirmă statutul Iaşului de capitală a medicinii şi demonstrează valoarea de netăgăduit a şcolii medicale din oraşul nostru. (...) Este o dovadă că actul medical ieşean este unul competitiv, dar şi că administraţia locală ştie să valorizeze, la maximum, parteneriatul strategic cu sistemul sanitar! Dar este şi o mărturie că medicii din Iaşi sunt mereu alături de oamenii în suferinţă”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

 

Speakeri consacraţi

La PDI, cele mai noi cuceriri ale cercetării ştiinţifice sunt diseminate într-o manieră modernă, plăcută şi uşor de asimilat, graţie calităţilor excepţionale ale speakerilor consacraţi. Educaţia medicală continuă în rândul medicilor devine din obligaţie o plăcere şi un prilej de a reîntâlni prieteni şi mentori, dar şi de a dezvolta noi colaborări profesionale, se mai subliniază în comunicat.

La ediţia din acest an s-au înscris peste 1.500 de participanţi, pentru care au fost pregătite peste 100 de prelegeri, cursuri şi work-shopuri susţinute de peste 100 de lectori naţionali şi internaţionali din 14 ţări.

PDI 2023 îi are ca preşedinţi de onoare pe prof. dr. Torello Lotti (Italia), prof. dr. Niazi Khursow (SUA), prof. dr. Dominik Heim (Elveţia), prof. dr. Aristides Tsatsakis (Grecia), prof. fr. Viorel Scripcariu (rectorul UMF „Grigore T. Popa” Iaşi), prof. dr. Călin Giurcăneanu (preşedintele Societăţii Române de Dermatologie) şi prof. dr. Lăcrămioara Şerban (decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Iaşi).





Alergologia