Din aceeași categorie
Colegiul Medicilor din România (CMR) a semnat un acord de parteneriat cu Agenția Națională de Transplant, în vederea implicării pentru conștientizare asupra activității de transplant de organe și țesuturi în rândul comunității medicale, respectiv a medicilor din România. Scopul acestuia este de a îmbunătăți gradul de conștientizare în rândul medicilor în ceea ce privește importanța donării de organe și țesuturi.
De asemenea se urmărește și dezvoltarea unei colaborări strânse între toți specialiștii care pot fi implicați în procesul de transplant, în special medicii din secțiile de ATI, medici neurochirurgi, neurologi, cardiologi, medici de medicină de urgență: „În acest lanț, trebuie implicați mai puternic medicii care pot identifica, în patologia complexă tratată de ei, pacienți cu tablou clinic de moarte cerebrală, pentru a explica și a discuta deschis și corect despre importanța și beneficiile transplantului”, a precizat conf. dr. Carmen Pantiș, vicepreședinta CMR și coordonatoarea Programului Național de Transplant Bihor. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă prilejuite de semnarea acestui acord. Evenimentul a avut loc în 5 februarie a.c., la sediul Colegiului Medicilor din România.
La rândul său prof. dr. Cătălina Poiană, președinta CMR a arătat că pentru a se face cu adevărat o diferență în domeniul transplantului, nu este suficientă doar activitatea persoanelor care ocupă roluri specific reglementate în acest domeniu, ci este nevoie de suportul întregii echipe medicale: „Consider că și noi, medicii, putem contribui la îmbunătățirea și dezvoltarea transplantului de organe și țesuturi. Este important să ne implicăm în activități de susținere și suport pentru medicii care pot intra în lanțul de responsabilizare cu privire la stadiul în care se află la acest moment transplantul de organe și țesuturi în România. Trebuie să conștientizăm în rândul comunității medicale importanța domeniului de transplant de organe si țesuturi”.
„Acest parteneriat între ANT și CMR reprezintă o piatră de temelie pentru un viitor mai bun al sistemului de transplant din România. (...) Prin colaborarea noastră, ne dorim să creăm un mediu în care fiecare pacient care așteaptă un transplant să aibă o șansă reală la viață”, a adăugat șu dr. Guenadiy Vatachki, directorul executiv al ANT.
transplantmediciorganeANTCMRCompendiu de medicina adicţiei. Comandă-l aici!
Un nou titlu editorial MedicHub Media este la dispoziţia profesioniştilor din sănătate: „Compendiu de medicina adicţiei”, un ghid practic pentru medici de diverse specialităţi, rezidenţi, dar şi studenţi interesaţi de asisten...