Din aceeași categorie
Serviciul de spitalizare de zi, nou introdus la HOSPICE Casa Speranței, vine în completarea serviciilor de îngrijire pe care fundația le oferă deja pacienților din București, adică: serviciul de internare pe secțiile din spital, serviciul de consultații în ambulatoriu, serviciul de îngrijire la domiciliu, serviciile de asistență socială, psihologică și spirituală, precum și suportul acordat atât pacienților, cât și familiilor lor, se arată într-un comunicat de presă.
„Suntem în permanentă căutare de noi soluții care să ne permită să ajutăm cât mai mulți pacienți. Acesta este și scopul noului serviciu, serviciu care nu există încă în sistemul public și mă bucur să pot spune că suntem prima fundație care îl lansează în România.
Anul trecut, în cadrul spitalului din București, aproape 3.000 de pacienți și-au găsit alinare și suport și știu că prin lansarea acestui nou serviciu vom reuși să ajungem în 2025 și la mai mulți oameni care au atât de multă nevoie de această șansă în plus la tratament, la alinare, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.
Pentru oferirerea acestor noi servicii a fost creat un cabinet de consultații, o sală de tratament, un salon prevăzut cu patru paturi, un salon de limfedem și o sală de așteptare. El se adresează pacienților care nu pot beneficia de servicii în sistemul ambulatoriu sau la domiciliu, dar care nu necesită internare continuă.
Principalele servicii de care aceștia vor beneficia sunt: administrarea medicamentelor pe cale parenterală; inițierea terapiei antalgice la pacienții cu durere severă; îngrijirea plăgilor și tumorilor exulcerate; îngrijiri stome și fistule tumorale; evaluare și tratament la pacientul cu limfedem secundar; recoltarea probelor biologice pentru examene de laborator; evaluarea și monitorizarea pacientului și monitorizarea pacienților cu durere cronică severă; paracenteze și reechilibrare hidro-electrolitică la pacienții cu boli cronice progresive.
Spitalizarea de zi în paliație (...) permite gestionarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții fără a necesita internare continuă.(...) Pentru pacient, înseamnă că nu trebuie să își petreacă mai multe zile departe de cei dragi, seara este acasă unde prezența familiei și a mediului cunoscut îi face atât de tine! Pentru familie, poate fi o gură de aer, știind că cel drag este înconjurat de o echipă care se asigură că durerea și alte simptome sunt ținute sub control. Totul este gândit să aline”, a explicat dr. Laura Radu, medic cu competențe în îngrijiri paliative, membru al echipei spitalizării de zi.
Spitalizarea de zi pentru serviciile de paliație va fi inclusă în Programul Național de Îngrijiri Paliative, care urmează să intre în vigoare de la jumătatea acestui an, se mai arată în comunicatul de presă.
spitalizare de zispitalizareHOSPICEpaliatieboli oncologice