Din aceeași categorie
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Institutul Regional de Oncologie Iași, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Stiințe și Tehnologie Politehnica Bucuresti, alături de firme de stat și private derulează proiectul „Aplicații medicale ale laserilor de mare putere- Dr Laser”.
Cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, obiectivul general al acestuia este cercetarea, inovarea, dezvoltarea și testarea pilot necesare pentru crearea de noi metode de tratament și diagnosticare bazate pe laseri de mare putere, precum și diseminarea acestora către comunitatea medicală și către industria de echipamente medicale pentru implementarea lor la scară largă.
Scopul principal al proiectului este îmbunătățirea metodelor de tratament și diagnosticare a cancerului. „Proiectul în care suntem și noi implicați se va derula pe o perioadă de 5 ani. O parte a proiectului include studii legate de diagnostic folosind laserele pentru mamografii, iar pe de altă parte, tehnica de iradiere cu hadroni, o tehnică de foarte mare finețe care seamănă cu radioterapia dar folosește particule mult mai grele”, a explicat pentru Agerpres, prof. dr. Gabriel Dimofte, directorul Institutului regional de Oncologie Iași.
Potrivit unui document publicat pe site-ul Institutului din Iași, în cadrul proiectului se vor realiza „activități de cercetare pilot și studii în domeniul hadronoterapiei focalizate pe terapia cu ioni de carbon (ioni-C) a unei forme agresive și radiorezistente a cancerului de sân, cum este cancerul triplu-negativ ( TNBT). Alt obiective vizează realizarea de activități de cercetare în imagistică dedicate localizării tumorilor de sân, cu sensibilitate și precizie îmbunătățite și cu doză de radiații reduse, în vederea detecției precoce și a prevenirii cancerului de sân.
Totodată este urmărită realizarea de activități vizând generarea de radioizotopi, concentrată pe producerea de izotopi cu timp de viață scurți pentru monitorizarea prin tehnica PET-CT a progresiei și a răspunsului la tratament al tumorilor de sân, în vederea obținerii unui pronostic real și a unui tratament personalizat precis în afecțiunile oncologice.
lasercercetarecancerdiagnosticaretratamenthadronoterapie
S-a deschis Centrul de vaccinare anti-HPV de la IOB
Cristina Ghioca
Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București a inaugurat Centrul de Vaccinare anti-HPV.
...Craiova are centru de vaccinare anti-HPV
Cristina Ghioca
Centrul de Oncologie și Radioterapie „Sf. Nectarie” din Craiova a inaugurat primul Centru de Vaccinare Anti-HPV din Craiova.
...