Din aceeași categorie
Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a publicat ieri un anunț cu privire la reclamele înșelătoare care circulă pe Facebook, Instagram sau TikTok.
Anunțul făcut de ANMDMR îi vizează în principal pe utilizatorii și distribuitorii de dispozitive pentru monitorizarea glicemiei. Astfel, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează utilizatorii și distribuitorii de dispozitive medicale cu privire la creșterea numărului de reclame înșelătoare care apar pe platformele de social media (de exemplu, Facebook, Instagram, TikTok), dar și pe unele pagini de internet. Aceste reclame pretind că există pe piață unele dispozitive de monitorizare a glicemiei (glucometre) non-invazive.
Aceste reclamele înșelătoare de pe internet promovează dispozitive îndoielnice de monitorizare a glicemiei (glucometre) non-invazive, printre care ANMDMR enumeră câteva formulări folosite pentru a-i păcăli pe pacienți: glucometru nedureros și neinvaziv; monitorizare completă fără înțepături, glucometru multifuncțional de nouă generație; monitorizare completă a stării, glucometru multifuncțional; măsurător laser non-invaziv; glucometru neinvaziv de înaltă precizie; glucometru neinvaziv; dispozitiv medical neinvaziv premium etc.
„Atragem atenția tuturor celor interesați că, pentru a spori credibilitatea, în vederea escrocării persoanelor vulnerabile și comercializării dispozitivelor îndoielnice de monitorizare a glicemiei (glucometre) non-invazive, se folosesc afirmații înșelătoare privind originile produselor, acestea fiind promovate ca aparținând în mod fals unor producători de renume din domeniul dispozitivelor medicale”, se arată în informarea Agenției Naționale a Medicamentului.
Verificați informațiile despre acele dispozitive
Mai mult, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România recomandă tuturor părților interesate ca, înainte de orice achiziție, să verifice informațiile despre dispozitivele medicale din surse de încredere. Iar în cazul identificării de reclame înșelătoare, ANMDMR recomandă persoanelor să nu acceseze link-urile, să nu distribuie produsele promovate în acele reclame și să nu cumpere produsele promovate în reclamele înșelătoare.
reclame inselatoarereclame falseglucometruanmdmrfacebooktiktoksocial mediareclame false
Dr. Mihai Craiu explică ce risc are înghițirea pastilelor de paracetamol „fără număr”
Florentina Ionescu
Medicii români trag un semnal de alarmă cu privire la o „tendință” lansată drept provocare pe TikTok, extrem de riscantă pentru sănătatea copiilor: consumul de pastile de paracetamol.
...