Nord, Grupul Medical Provita a deschis prima clinică din afara Bucureştiului, la Suceava, în urma unei investiţii de 2,5 milioane de euro. Se oferă pacienţilor acces la aparatură imagistică de ultimă generaţie, consultaţii, investigaţii, biopsie, intervenţii minim invazive şi servicii de recuperare medicală.


În cadrul clinicii multidisciplinare funcţionează un centru integrat de terapia durerii şi un centru integrat al sânului, se arată într-un comunicat. 

„Nu mai vreau ca pacienţii să vină la Bucureşti, medicina trebuie făcută local, ȋn comunităţi, nu pe trenuri şi avioane. Ȋn Suceava am găsit oameni interesaţi, dedicaţi şi foarte multă susţinere locală. Proiectul Nord Suceava a fost gata ȋn 10 luni, un timp record având ȋn vedere că vorbim despre 1.800 mp de clinică multidisciplinară, o investiţie de 2,5 milioane de euro, mult suflet şi energie. Şi de-abia ne ȋncălzim, planul este să construim aici un spital multidisciplinar, cu săli de operaţie şi săli de proceduri avansate, inclusiv intervenţională”, a declarat dr. Ovidiu Palea, fondator Nord, Grupul Medical Provita.

Ȋn cadrul clinicii Nord Suceava funcţionează primul centru integrat de terapia durerii din nordul ţării şi un centru integrat al sânului. Pacienţii vor beneficia de la diagnostic la tratament şi intervenţii minim invazive, cu aparatură de ultimă generaţie.

„Am venit cu un aparat RMN 3 Tesla, primul din zona de Nord a ţării, cu un computer tomograf modern, cu o acureteţe superioară celor din piaţă. După care ne mândrim cu partea de radiologie intervenţională oncologică, mai ales prin metode minim invazive. Putem arde tumori, dezactivăm nervi care dor de la formaţiuni tumorale şi astfel creştem calitatea vieţii chiar şi pacienţilor aflaţi ȋn stadiile paliatice”, a spus dr. Cătălin Lulciuc, director general şi cofondator al clinicii Nord Suceava.

La evenimentul de lansare a clinicii Nord Suceava au participat medici, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, dar şi ai mediului academic.

„Accesibilitatea la servicii medicale este cheia succesului şi cheia unei vieţi sănătoase şi ȋndelungate. Orice sistem de sănătate modern şi eficient din lume funcţionează pe baza complementarităţii dintre instituţiile de stat şi cele private. Cele de stat au obligaţia de a fi fundamentale şi de a oferi ȋntregii populaţii o adresabilitate generală, ȋnsă nu au cum să acopere absolut tot. Şi atunci intervine privatul, care preia din responsabilitate. Iniţiave precum cea de la Suceava ȋncurajează pacienţii, dar şi pe medicii care vor să se ȋntoarcă acasă şi caută un loc, un spital, ȋn care să crească”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat ȋn Ministerul Sănătăţii.

Teodora Munteanu, viceprimar al Municipiului Suceava, a spus că investiţiile private ȋn sănătate, cum este cea de la Nord Suceava, înseamnă o creştere a calităţii vieţii cetăţenilor.

Prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, a subliniat că oamenii din ȋntreaga regiune, plus cei din zona transfrontalieră, vor beneficia de serviciile medicale oferite de clinică.

„Suntem aici pentru că ne dorim să fie ȋnceputul unui parteneriat de lungă durată, ȋmpreună cu autorităţile publice, cu sistemul de stat şi cel privat. Sunteţi modeşti să spuneţi că este singurul RMN 3 Tesla din Bucovina, e din Suceava, Neamţ, Boţoşani, deci este o ȋntreagă zonă care va putea beneficia de aceste servicii, la care se adaugă zona transfrontalieră”, a declarat prorectorul.

Şi dr. Sorin George Hâncu, preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, a salutat iniţiativa Grupului Nord de a investi ȋn zonă.

 



Oncolog