Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca implementează proiectul „Start-Up Sănătos - SUS”. Scopul este dezvoltarea antreprenoriatului în trei dintre regiunile mai puţin dezvoltate ale ţării, prin creşterea nivelului de educaţie antreprenorială al studenţilor/masteranzilor şi doctoranzilor şi sprijinirea înfiinţării de noi afaceri cu potenţial competitiv.


În cadrul proiectului, 350 de studenţi (licenţă, master, doctorat) vor beneficia de formare specializată în domeniul antreprenoriatului şi vor avea posibilitatea de a-şi dezvolta ideile sub forma unui plan de afaceri, se arată într-un comunicat. Studenţii participanţi la program vor putea primi sprijin financiar nerambursabil, de până la 100.000 euro, pentru punerea în practică şi operaţionalizarea planului de afaceri.

Valoarea totală a proiectului este de 9.686.442,36 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă este de 9.659.382,98 lei. Valoarea cofinanţării UE este de  8.233.476,01 lei, perioada de implementare fiind 01.01.2022 - 31.12.2023.

„Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea antreprenoriatului în trei din regiunile mai puţin dezvoltate ale României, prin creşterea nivelului de educaţie antreprenorială al studenţilor/masteranzilor şi doctoranzilor, sprijinirea înfiinţării de noi afaceri cu potenţial competitiv şi de specializare inteligentă identificate în SNC si SNCDI, rezultând în facilitarea ocupării pe piaţa muncii”, se arată în comunicat.

Rezultate aşteptate în urma implementării proiectului:

  • 350 de studenţi (licenţă, master, doctorat) vor participa la programul de formare antreprenorială; 
  • minimum 315 persoane din grupul ţintă vor primi certificate de absolvire recunoscute pe plan naţional; 
  • 19 planuri de afaceri vor fi finanţate prin proiect; 
  • 19 întreprinderi vor fi înfiinţate în regiunile de implementare; 
  • minimum 65 de locuri de muncă vor fi înfiinţate şi menţinute după finalizarea proiectului; 
  • va fi creată o reţea AIR 4 Europe - Afaceri şi Inovare.

Proiectul se implementează în parteneriat cu Asociaţia Inceptus România şi Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud.

 

 

Ginecologia (1)