Cea mai mare unitate de primiri urgenţe din judeţul Sibiu, cea de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), a fost modernizată cu o investiţie de 2,2 milioane de euro, dintre care 1,4 milioane de euro sunt fonduri europene nerambursabile.


Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, citată de Agerpres, investiţia a dus la mărirea numărului de paturi cu oxigen şi la amenajarea unei încăperi unde a fost montat un Computer Tomograf. Aparatul încă nu poate fi folosit, deşi este funcţional, pentru că se aşteaptă aprobarea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

Potrivit Danielei Cîmpean, investiţiei ide 2,2 milioane de euro i se adaugă 1,2 milioane de lei, bani sponsorizaţi de compania Romgaz, cu care se vor mai face lucrări în subsolul unităţii de primiri urgenţe.

La UPU Sibiu vin în medie, zilnic, 160 de oameni din judeţ şi din judeţele limitrofe. Aici vin şi cele mai grave cazuri, inclusiv pacienţi transferaţi din Urgenţa Spitalului Militar din municipiu sau Urgenţa Spitalului Municipal Mediaş, dar şi pacienţii în stare critică din clinicile private.

O altă noutate a UPU Sibiu este faptul că „în premieră, s-a creat o sală de izolare pentru cazuri de risc infecţios sau contaminare cu substanţe chimice sau radioactive”, a mai spus Cîmpean.

Pentru prima dată, la UPU Sibiu au fost montate rampe de oxigen la fiecare pat, ceea ce va ajuta foarte mult pacienţii cu probleme de respiraţie, care astfel nu mai trebuie transferaţi în alte secţii.

„Spaţiile sunt dotate cu climatizare, (...) au fost montate rampe de oxigen la fiecare pat din UPU, precum şi pe hol, lângă rotondă. În cazul în care se deteriorează starea de sănătate a pacienţilor din starea de aşteptare, colegii mei spun că UPU Sibiu este printre puţinele unităţi de acest gen din ţară care au o astfel de staţie de oxigen extinsă”, a explicat Daniela Cîmpean.

S-a mai creat un spaţiu acoperit, pentru staţionarea maşinilor de la Ambulanţă şi SMURD care aduc bolnavii.

 



Alergologia