Dr. Florin Lăzărescu a devenit primul stomatolog din România care a primit titlul de Diplomat al prestigioasei organizaţii American Board of Aesthetic Dentistry (ABAD).


American Board of Aesthetic Dentistry este o organizaţie înfiinţată în 1993 de către Societatea Americană de Stomatologie Estetică, având ca scop recunoaşterea celor mai merituoşi practicieni în stomatologia estetică, oferindu-le acestora calitatea de Diplomat, se subliniază într-un comunicat.

„Diplomaţii ABAD sunt printre cei mai recunoscuţi medici stomatologi din lume. În plus faţă de practica din cabinete, mulţi sunt conferenţiari şi profesori de renume mondial. Ei au scris mii de articole şi au vorbit la cele mai importante conferinţe de profil. Pacienţii (...) trebuie să se simtă încrezători că au selectat un profesionist cu experienţa şi abilităţile necesare pentru a oferi rezultate satisfăcătoare în stomatologia estetică. Dacă medicul stomatolog şi-a demonstrat abilităţile în faţa altor profesionişti în estetica dentară, creşte probabilitatea ca pacienţii să fie mulţumiţi de rezultatul intervenţiilor. Este, aşadar, în interesul pacienţilor să existe o listă publică a profesioniştilor în estetica dentară care şi-au dovedit expertiza şi au depus eforturi suplimentare pentru a îndeplini cerinţele stricte pentru a deveni membri”, se arată pe site-ul oficial al American Board of Aesthetic Dentistry.

Pentru a deveni Diplomat al ABAD, specialiştii în estetica dentară trebuie să îndeplinească mai multe criterii, precum:

  • 250 de ore de Educaţie Medicală Continuă în estetica dentară;
  • Prezentarea a 10 cazuri proprii care să dovedească excelenţa în estetica dentară;
  • Absolvirea unui examen scris, în faţa Boardului ABAD.

„Mă onorează alegerea boardului american şi sper ca prin ceea ce facem împreună, alături de colegii de la Clinicile Trident, să confirmăm în continuare capacitatea noastră de a fi la înălţime, zi de zi. Totodată, prin obţinerea acestei distincţii, mi-am propus să acţionez ca o punte de legătură pentru specialiştii din România care îşi doresc să devină membri ai ABAD, folosindu-mă de experienţa acumulată pentru a pava acest drum şi pentru alţi colegi stomatologi din ţară”, a declarat dr. Florin Lăzărescu, cofondator al Clinicilor Trident.





ORL