O echipă de medici de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au redat vederea unui băiat de 14 ani, după ce i-au operat de o tumoră orbitară gigant, de opt centimetri.


Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr Lucian Eva, a declarat pentru Agerpres că un băiat în vârstă de 14 ani, din Galaţi, a trăit timp de 5 ani cu o tumoră orbitară de 8 centimetri.

„A venit la noi la spital pentru că ochiul stâng îi ieşea din orbită. (...) Nu mai vedea bine cu ochiul stâng şi atât cât vedea, vedea dublu. Copilul are o evoluţie din 2019 a bolii, când a fost supus prima dată unei intervenţii chirurgicale într-o clinică din ţară. Au urmat încă alte trei intervenţii chirurgicale, ultima fiind realizată aici, la noi, la Iaşi, în care s-a reuşit să scoatem complet tumora de orbită. Mai bine zis, o tumoră de glandă lacrimală care a recidivat pentru că a fost rezecată incomplet”, a declarat dr. Lucian Eva.

Managerul spitalului a explicat că tumorile orbitare sunt rare. La Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi ajung anual circa 15 astfel de cazuri.

Tumora băiatului este benignă.

„Dacă o să mai crească, o să îi facem Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife. Faptul că s-a adresat clinicii noastre probabil că demonstrează încrederea pe care pacienţii din toată ţara o au în acest spital”, a adăugat dr. Lucian Eva.






Medic