Palatul Parlamentului din Bucureşti va găzdui la data de 29 mai 2024 cea de-a treia ediţie a Galei Europene a Spitalelor Private, un eveniment care adună reprezentanţi din domeniul asistenţei medicale private din toată Europa.


Gala Europeană a Spitalelor Private organizată de Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED, membru al Uniunii Europene a Spitalelor Private – UEHP, va recunoaşte şi premia excelenţa şi inovaţia adoptate de furnizorii de servicii medicale private din Europa, se arată într-un comunicat.

Evenimentul, deschis tuturor reprezentanţilor spitalelor private de pe continent, oferă o platformă pentru schimbul de idei inovatoare, expertiză şi cele mai bune practici în domeniu.

„Organizarea Galei Europene a Spitalelor Private în România reprezintă o oportunitate unică pentru ţara noastră, este atât o onoare, cât şi o responsabilitate pentru PALMED. Această iniţiativă oferă posibilitatea de a evidenţia avantajele şi potenţialul sistemului medical privat din ţara noastră în faţa partenerilor internaţionali şi a comunităţii medicale. Prin acest eveniment, ne propunem să subliniem nu doar excelenţa şi inovaţia, ci şi poziţia de lider pe care România o poate obţine în peisajul european al sănătăţii private. Colaborând strâns cu partenerii noştri şi autorităţile relevante, dorim să construim un eveniment de prestigiu ce va pune în lumină potenţialul şi contribuţia semnificativă pe care sistemul medical privat românesc o poate aduce la nivel european”, a declarat Cristian Hotoboc, preşedintele PALMED.

Organizaţiile membre ale asociaţiilor spitalelor private din diverse ţări europene sunt încurajate să înscrie proiecte în competiţie pentru cele şapte categorii până la data de 15 aprilie 2024. Proiecte vor fi evaluate de un juriu format din experţi din domeniul medical şi vor fi premiate în cadrul galei de la Palatul Parlamentului, recunoscând astfel angajamentul şi contribuţia aduse îmbunătăţirii calităţii asistenţei medicale private. Organizatorii au anunţat următoarele categorii de premii:

  • Excelenţă în serviciile de îngrijire a pacienţilor;
  • Inovaţia tehnologică a anului;
  • Implementarea programelor de prevenţie;
  • Sprijinirea educaţiei continue a personalului medical;
  • Iniţiative de colaborare cu alte organizaţii;
  • Rezilienţă şi gestionarea situaţiilor de criză;
  • Implementarea tehnologiilor de inteligenţă artificială.

„Gala Europeană a Spitalelor Private reprezintă o oportunitate unică pentru industria sănătăţii private din Europa de a se reuni, colabora şi de a recunoaşte excelenţa în domeniu. Participanţii vor avea şansa de a-şi împărtăşi experienţele şi de a stabili parteneriate valoroase în cadrul unui eveniment care promovează progresul şi inovaţia”, se mai subliniază.




Medic