Ambulatoriul şi unitatea de primiri urgenţe de la Spitalul de Pediatrie Piteşti au fost inaugurate recent, după finalizarea lucrărilor de modernizare şi dotare realizate în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană.


Valoarea proiectelor derulate de Consiliul Judeţean (CJ) Argeş, care a asigurat şi partea de cofinanţare, se ridică la peste 20 de milioane de lei. Finanţarea europeană a fost realizată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, informează Agerpres.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a subliniat importanţa amenajării şi dotării corespunzătoare a serviciilor de urgenţă.

„Avem nevoie de spitale moderne, avem nevoie de spitale sigure. (...) Unităţile de primiri urgenţe şi compartimentele de primiri urgenţe sunt unele dintre secţiile cele mai dificile într-un spital şi numărul celor care trec prin aceste secţii este unul imens. Organizarea acestor secţii este foarte importantă şi condiţiile pentru medicii şi asistenţii din aceste secţii este foarte important să le avem la un înalt nivel calitativ”, a declarat el.

Spitalul de Pediatrie Piteşti are statut de spital regional şi deserveşte atât pacienţi din Argeş, cât şi din judeţele vecine. Potrivit datelor prezentate de CJ Argeş, peste 25.000 de copii se prezintă anual la camera de gardă a unităţii medicale. Prin dotările recente, unitatea medicală a devenit printre puţinele in ţară care are un bazin hidrokinetoterapie interior, în suprafaţă de 207 mp, se mai arată pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Argeş. Tot compartimentul de recuperare al spitalului a fost modernizat şi dotat cu aparatură medicală. A fost amenajat şi un cabinet Nirvana pentru pacienţii cu tulburări senzoriale.

Sursă foto: Facebook Consiliul Judeţean Argeş






Pediatru