Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a câştigat, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), două proiecte în valoare totală de 69,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii universitare.


Primul proiect, de 47,16 milioane de lei, este „Construirea centrului de simulare, training şi cercetare pentru dezvoltarea competenţelor profesionale şi centrul de chirurgie experimentală şi training”, se arată într-un comunicat. Clădirea va fi construită pe o suprafaţă de aproape 4.000 de metri pătraţi şi va dispune de 246 de locuri pentru spaţii de lectură şi recreere, precum şi de 99 de locuri destinate studenţilor proveniţi din mediile defavorizate. Proiectul UMF „Iuliu Haţieganu” a reuşit să se claseze pe locul al patrulea, dintr-un total de 20 de proiecte depuse, obţinând peste 80 puncte. 

În cadrul aceluiaşi apel de proiecte, UMF „Iuliu Haţieganu” a obţinut finanţare şi pentru proiectul care vizează Reabilitarea Căminului 10 din campusul studenţesc Hasdeu. Acesta este în valoare de 22,14 milioane de lei şi constă în modernizarea infrastructurii a 220 de locuri de cazare în cămin. Dintre aceste locuri de cazare, 90 vor fi destinate studenţilor din mediile defavorizate. Şi acest proiect s-a clasat pe locul al patrulea, din 22 de proiecte despuse, obţinând peste 92 puncte.

„Prin aceste investiţii în infrastructură şi în facilităţi moderne, ne consolidăm angajamentul faţă de educaţia şi cercetarea de înaltă calitate, oferind în acelaşi timp un mediu propice pentru dezvoltarea personală şi profesională a studenţilor noştri. Cu aceste proiecte, UMF «Iuliu Haţieganu» demonstrează, încă o dată, angajamentul său de a investi continuu în cercetarea şi inovarea medicală”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

De asemenea, universitatea a obţinut şi în acest an fonduri pentru finanţarea proiectelor depuse în cadrul competiţiei FDI 2024. Această competiţie are ca scop susţinerea financiară a proiectelor de dezvoltare instituţională a universităţilor de stat, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională şi se adresează celor mai performante instituţii de învăţământ din ţară.

În acest an, şapte proiecte vor beneficia de finanţare de peste 2 milioane de lei în domeniile strategice vizate de programul CNFIS – FDI 2024.

Şase din cele şapte proiecte continuă şi se dezvoltă în domenii de importanţă strategică pentru univeristate printre care: creşterea echităţii sociale, în vederea incluziunii sociale şi sporirea accesului la învăţământul superior, creşterea gradului de internaţionalizare a învăţământului superior din România, o bună funcţionare a bezelor de practică şi a altor infrastructuri de susţinere a activităţilor didactice pentru pregătirea studenţilor, susţinerea activităţilor societăţilor antreprenoriale studenţeşti, îmbunătăţirea calităţii activităţii didactice, a respectării deontologiei şi eticii academice, precum şi corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii şi accesului studenţilor cu dizabilităţi la procesul educaţional.

 

 


Medic