Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a făcut o vizită la UPU Alba Iulia - secţie unde, în urma extinderii şi modernizării, vor fi condiţii de lucru „de top”, dar unde se înregistrează un deficit de medici.


Rezidenţii ar trebui încurajaţi să vină acolo, prin simplificarea modului de angajare, consideră Arafat.

„Termină încă o tranşă de medici rezidenţi specialitatea, să încerce să aducă medici şi să-i păstreze, pentru că condiţiile care se creează sunt foarte bune. Adică vorbim de condiţii chiar de top şi condiţii foarte avantajoase de a avea o activitate chiar la nivel cum te-ai duce în Germania, în Franţa. Acelaşi lucru vei găsi aici ca şi condiţii de lucru”, a spus Raed Arafat, citat de Agerpres.

Şeful DSU a afirmat că „trebuie încurajaţi medicii care termină la centrele universitare să vină să se angajeze în aceste secţii, plus simplificarea modului de angajare a medicilor respectivi”.

După ce Ministerul Sănătăţii a aprobat deblocarea a 20 de posturi de medic la spitalul din Alba Iulia, în februarie au fost scoase la concurs cinci posturi de medic în cadrul UPU. Dintre acestea, trei erau de medic specialist confirmat în specialitatea medicină de urgenţă şi două de medic rezident anul V confirmat în specialitatea medicină de urgenţă. Un singur candidat, medic rezident anul V, s-a înscris la concurs, acesta fiind, în final, şi admis.

La UPU Alba Iulia se implementează în prezent un proiect finanţat din fonduri europene, prin care secţia este extinsă şi modernizată.

 




Ginecologia (1)