La Biblioteca Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a fost deschisă o nouă sală de lectură. Cu o capacitate de 36 de locuri, sala de lectură nr. 6 a fost dotată din fondurile proprii ale Universităţii cu mobilier modern – alcătuit din mese şi scaune ergonomice, oferind un mediu propice pentru studiu.


Sala dispune de un sistem de supraveghere video, care asigură un mediu sigur şi securizat pentru toţi utilizatorii. Va fi deschisă  zilnic, între orele 8.00 şi 22.00, oferind flexibilitate maximă pentru studenţi şi permiţându-le să îşi organizeze timpul în funcţie de nevoile academice, se arată pe news.umfiasi.ro.

„Încercăm să oferim studenţilor noştri o infrastructură modernă şi confortabilă, de aceea am investit într-o nouă sală de lectură dotată cu mobilier modern. În prezent, studenţii noştri au la dispoziţie şase săli de lectură, precum şi o sală de documentare IT cu 80 de locuri şi 45 de calculatoare, aflată în clădirea Nicolae Leon”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Ziua Mondială a Cărţii a fost marcată de universitatea ieşeană şi printr-un mesaj pe pagina de Facebook: „Sărbătorim astăzi Ziua Internaţională a Cărţii, un prilej de a recunoaşte rolul esenţial al cărţilor în viaţa noastră. Cărţile nu sunt doar surse de cunoaştere şi inovaţie, ci şi punţi între culturi şi generaţii. Editura „Gr. T. Popa” contribuie la educaţia şi formarea profesională a viitorilor medici şi farmacişti prin publicaţiile pe care le editează. Fie că sunteţi studenţi, profesori sau practicieni, veţi găsi în cărţile noastre un aliat de nădejde în călătoria voastră profesională. La mulţi ani tuturor celor care îşi îmbogăţesc viaţa prin lectură şi învăţare continuă!”, se subliniază în postare.

Conferinţa generală a UNESCO din 1995, de la Paris, a stabilit decretarea Zilei mondiale a cărţii şi a dreptului de autor, pentru a încuraja lectura, un fenomen în scădere dramatică. Astfel, prima zi mondială a cărţii şi a dreptului de autor a fost marcată la 23 aprilie 1996, informează Agerpres.





Psihiatru (2)