Ziua mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii este o celebrare anuală a principiilor care stau la baza Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.


„Astăzi este despre noi, cei care ne numim cu mândrie Oameni de #CruceRoşie.Dar este şi despre voi, toţi aceia care ne susţineţi, zi de zi, să ducem umanitatea mai departe. La mulţi ani tuturor lucrătorilor umanitari, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii! Păstrăm Umanitatea Vie şi în 2024”, stă scris pe pagina de Facebook a Crucii Roşii Române.

Data de 8 mai este ziua de naştere a omului de afaceri elveţian şi a voluntarului Henry Dunant (1828-1910) din iniţiativa căruia a apărut Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie, informează Agerpres. În această zi este onorată moştenirea lăsată de Henry Dunant şi este adus un omagiu milioanelor de voluntari şi personalului care lucrează alături de oamenii care au nevoie de protecţie, asistenţă, asistenţă medicală, ajutor social şi solidaritate, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICR), https://www.ifrc.org/.

„Într-o perioadă de polarizare şi dezumanizare a diferitelor grupuri, inclusiv migranţi, comunităţi învecinate şi chiar lucrători de prim ajutor, mişcarea noastră întăreşte principiul de bază al umanităţii, mai ales în locurile în care este cel mai esenţial pentru menţinerea Umanităţii în viaţă (...) Voluntarii şi personalul Crucii Roşii şi Semilunii Roşii sunt adesea primii care răspund la o criză sau un dezastru”, se arată în mesajul transmis de preşedintele Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Kate Forbes, citată de Agerpres.

Sursă foto: Facebook Crucea Roşie Română





Pediatru