Cele mai multe suferinţe ale oamenilor apar din interpretările pe care mintea le dă realităţii în care trăieşte corpul. Cu alte cuvinte, nu ceea ce se întâmplă produce suferinţă, ci modul în care mintea interpretează ceea ce se întâmplă.

Iar interpretările minţii, ale egoului persoanei, depind mult de ceea ce s-a întâmplat în trecut, de o parte dintre traumele şi nereuşitele care afectează părerea despre sine, încrederea în propriile puteri şi, mai ales, abilitatea de a găsi soluţii şi de a face ceva pentru a schimba situaţia (puterea asupra rezultatelor). 

Am întâlnit mulţi adulţi care trăiesc traumele copilăriei (o relaţie dificilă cu mama, cu tata, cu fraţi sau surori, un incident sau un abuz) ca şi cum s-ar întâmpla chiar acum, în prezent. De altfel, ştim că organismul biologic depozitează în structura muşchilor şi grăsimii corporale vibraţia emoţiilor trăite în momentul traumei. Şi la întâlnirea cu situaţii care amintesc de acele momente, totul se activează ca şi cum s-ar relua din acel moment. 

Pentru susţinerea echilibrului interior există câteva produse gemoderivate, care ajută prin susţinerea sistemului nervos şi în special a suprarenalelor. 

Folosirea experimentală şi testările făcute la grupuri de voluntari sănătoşi au confirmat indicaţiile clinice ale produselor. 

Extractul din conuri de hamei (Humulus lupulus D1) este cel mai nou şi mai activ produs de la Plantextrakt Cluj, indicat pentru liniştirea stărilor de anxietate, agitaţie, nemulţumire şi iritare interioară. 

Este un produs care poate fi folosit în momente de schimbare din viaţă, pentru că aceste momente sunt însoţite de confuzie şi neîncredere şi, dacă persoana îşi reaminteşte emoţii puternice din copilărie, o face exact în aceste momente. 

Extractul din conuri de hamei poate fi folosit în perioada menopauzei sau în timpul sarcinii şi alăptării, pentru că ajută la susţinerea variaţiilor emoţionale care însoţesc aceste etape delicate din viaţa femeii. 

Se recomandă doze mici, 5 până la maximum 10 picături în apă, de 1-2 ori pe zi – zilnic – pe o perioadă de 1-2-3 luni. 

Extractul din conuri de hamei s-a dovedit şi un reglator important al digestiei, susţinător al absorbţiei mai bune şi al acceptării de către corp a mai multor alimente. Practic, acţionează asupra sistemului nervos vegetativ al tubului digestiv, care este foarte important în echilibrarea întregului proces de prelucrare a alimentelor. 

În concluzie, Extractul din conuri de hamei este un produs de relaxare, liniştire şi echilibrare, indicat atât la copii, cât şi la tineri şi adulţi, util ca atare sau împreună cu alte produse gemoterapice indicate pentru situaţii diferite. 

Tot pentru echilibrare interioară şi stare de linişte există şi Extractul de ovăz (Avena sativa D1) – un alt produs util pentru schimbări şi tranziţii. Este excelent pentru toamnă, când schimbările din natură se reflectă şi în corpul omenesc. 

În perioada toamnei apar viroze şi diferite eliberări de toxine, sub formă de simptome respiratorii. Secreţii nazale, tuse, strănuturi şi diferite probleme bronşice reprezintă manifestările din timpul toamnei. 

După un astfel de episod, care se poate gestiona uşor cu produse naturale sau cu băi cu apă şi sare la picioare şi ceaiuri calde, Extractul de ovăz este bun pentru refacerea energiei fizice şi emoţionale şi pentru convalescenţă. Fiind şi un calmant şi liniştitor, Extractul din ovăz asigură echilibrul interior al sistemului nervos şi al digestiei, fiind implicat în detoxificarea la nivel digestiv. 

Extractul de ovăz D1 poate fi utilizat şi la copii, şi la adulţi, în schemele pentru detoxificarea de toamnă, chiar preventiv, înainte de orice viroză respiratorie. 

Extractul de ovăz D1, 8-10 picături în apă, o dată dimineaţa, zilnic, 5 zile pe săptămână, 2-3 luni, în fiecare toamnă, asigură susţinerea detoxificării naturale a corpului şi echilibrul interior emoţional. 

Susţinerea echilibrului interior şi emoţional al corpului, cu ajutorul produselor naturale, şi trecerea cât mai calmă a perioadei schimbătoare din toamnă asigură o intrare în iarnă cât mai relaxată şi o menţinere bună a imunităţii şi stării de bine generale. 

Chiar dacă apar suferinţe legate de interpretările şi prejudecăţile minţii, puterea plantelor susţine corpul biologic în eforturile sale de autovindecare.