APARIȚIE EDITORIALĂ

Gemoterapia în România - pagini de istorie contemporană - 1979-2016

First published: 01 iunie 2016

Editorial Group: MEDICHUB MEDIA

Abstract

Keywords
Specialiștii români au fost printre primii din lume care au sesizat posibilitățile gemoterapiei – la care s-a adăugat și avantajul imens reprezentat de existența unui producător local de extracte gemoterapice de foarte bună calitate - Laboratoarele Plantextrakt.

Vă recomand să parcurgeți pe îndelete frumoasele pagini ale acestei cărți de suflet, specială, stând alături de ea ca alături de un prieten drag și bun, care vă poate schimba energia spre o vibrație mai înaltă și vă poate reaminti de speranța LUMINII, IUBIRII și a VIEȚII în momentele în care poate ați uitat de ele.

Așa încât, veți putea afla istorisiri fascinante atât de la dr. Teodor Caba – cel dintâi medic care a scris despre gemoterapie în România, de la farmacistul Horia Bucur, cel care prepara în farmacie câteva extracte gemoterapice în anii ’70, sau de la inginerul agronom Alexandru Tokes, care de peste 20 de ani se ocupă la Plantextrakt de cultivarea și recoltarea plantelor, precum și de la colegii medici și farmaciști din toată România și de la colegi din străinătate - de la dr. Fernando Piterà, din Italia, Nick Churchill, din Anglia, sau Lauren Hubele, din SUA.

Dintre toate cărțile „istorice“, aceasta îmi este în mod deosebit dragă, întrucât în ea pulsează viața a mai multe generații - toate reunite de Mama Natură în dezvoltarea gemoterapiei (și, cu multă smerenie, mă bucur și eu de un mic loc în paginile sale, alături de colegii și profesorii mei minunați).

Apariția ei a fost coordonată de către doamna farmacist Carmen Ponoran, care a colaborat pentru realizarea interviurilor din carte cu doamna psiholog Anca Ardeleanu, iar pentru capitolele de informare științifică, cu dr. Fernando Piterà, dr. Didi Surcel, farm. Valentina Soroceanu și chim. farm. Neli Olah.

Lansarea cărții s-a realizat într-un cadru festiv, la a VII-a Conferință Națională de Gemoterapie, cu participare internațională, desfășurată la Cluj-Napoca, în acest an.

Este o carte încărcată cu emoții, cuvinte de suflet și de multă energie pozitivă.

Fiecare poveste, fiecare interviu și fiecare intervenție din carte aduc cititorului o vibrație a speranței, a entuziasmului, a bucuriei de a trăi și experimenta viața.

Fiecare om care a fost „atins“ de copiii naturii - de muguri, de gemoterapie – s-a transformat într-un „ambasador“ al Naturii, aducând nu doar cunoașterea științifică și îndemânarea practică medicală, – ci și înțelegerea la nivel de suflet și inimă a vibrației luminii și vieții regăsite în muguri.

Veți descoperi istoria unei familii de suflete - dar și istoria unei pasiuni comune - ce a legat și leagă oameni din perioade de timp diferite și din locuri geografice diferite: gemoterapia și magia acțiunii mugurilor!

Lectură plăcută tuturor!

Articole din ediţiile anterioare

GEMOTERAPIE | Ediţia 3 / 2016

Recomandări la îndemâna farmacistului cu cele mai uzuale preparate gemoterapice

Carmen Ponoran

Preocuparea medicului și a farmacistului trebuie să fie găsirea de modalități profilactice și terapeutice cât mai puțin invazive pentru pacient, da...

02 mai 2016
GEMOTERAPIE | Ediţia 3 / 2016

Gemoterapia în dislipidemii

Monica Spînu

Dislipidemia poate avea cauză genetică, dar în principal este secundară altor afecțiuni (obezitate, diabet zaharat, patologie tiroidiană, renală, h...

02 mai 2016
GEMOTERAPIE | Ediţia 1 174 / 2017

Astenia de primăvară. Cum ne poate ajuta gemoterapia?

Carmen Ponoran

Gemoterapia, prin intermediul celulelor stem vegetale – meristemul vegetal, celule multipotente, având ca efect echilibrarea (modularea) proceselor...

03 aprilie 2017
HOMEOPATIE | Ediţia 5 / 2016

Creșterea armonioasă a copilului cu ajutorul gemoterapiei și homeopatiei (II)

Monica Spînu

Când vorbim despre sistemul respirator la copil, indiferent că abordăm problema profilaxiei sau a tratamentului afecțiunilor respiratorii, mediculu...

01 septembrie 2016