Este primul gând care mi-a venit în minte atunci când am luat cunoştinţă de iminenta apariţie a numărului actual al revistei Farmacist.ro, după ce la debutul anului am început colaborarea cu un nou consiliu ştiinţific.
O colaborare provocatoare, care ne-a încărcat cu responsabilitatea şi grija de a oferi comunităţii farmaceutice informaţii utile pentru practica profesională cotidiană, în condiţiile în care cei mai mulţi dintre noi nu am avut o experienţă similară.
De aceea, consider că în acest moment este potrivit să mă întreb dacă începutul a fost bun, dacă trebuie să îndreptăm ceva, dacă dumneavoastră, cititorii noştri, sunteţi satisfăcuţi de conţinutul propus şi dacă este necesară o mai mare ancorare în realitatea profesională cotidiană, pentru a răspunde mai potrivit nevoii stringente de informare pe care o necesită exercitarea profesiei de farmacist.
Cred că o scurtă trecere în revistă a materialelor publicate în primele trei numere ale revistei din acest an ar putea contura un răspuns şi v-ar putea inspira, pe dumneavoastră cititorii, în sugerarea fără rezervă a unor abordări viitoare.
În acest sens, sunt lesne de remarcat varietatea de teme tratate şi contribuţia plină de bunăvoinţă a autorilor acestora.
Astfel, prezentarea la zi a medicamentelor noi cu autorizaţie validă de punere pe piaţă în România, precum şi a unor aspecte de farmacologie privind siguranţa unor medicamente sau mecanisme de acţiune, a unor strategii de prevenţie pentru boli infecţioase sau a unor noutăţi privind managementul anumitor patologii oferă un spectru larg de informaţie utilă activităţii farmaceutice.
De asemenea, secţiunile de homeopatie, gemoterapie, fitoterapie, aflate constant în paginile revistei, aduc un plus de cunoaştere celor interesaţi de aceste metode terapeutice şi de beneficiile lor.
Totodată, consider că informarea asupra unor evenimente profesionale şi ştiinţifice importante organizate de universităţi sau de asociaţii profesionale şi desfăşurate în această perioadă constituie un imbold pentru o participare efectivă la asemenea manifestări şi contribuie la dezvoltarea unor legături profesionale utile în interiorul comunităţilor farmaceutice şi academice.
Nu în ultimul rând, tematica celor trei suplimente ale revistei asigură diseminarea rezultatelor cercetărilor unor colegi din domeniul fitoterapiei sau al managementului farmaceutic, sau familiarizarea cu o problematică de sezon (fotoprotecţia) cu care se poate confrunta farmacistul.
Dar, pentru a întregi percepţia noastră asupra imaginii revistei, ar fi necesar şi feed-back-ul dumneavoastră, pentru care vă mulţumim cu anticipaţie.
Altfel, până la toamnă, când ne vom regăsi, vă doresc o vară cât mai frumoasă…