Lucrez cu pacienţi la cabinet de circa 30 de ani. Am observat an de an o periodicitate a virozelor şi am căutat conexiuni şi asocieri care să îmi explice logic ceea ce se întâmplă.

Am observat o creştere a incidenţei episoadelor şi micilor epidemii de răceli şi de viroză în anumite perioade ale anului, în funcţie de anotimpuri şi de alte evenimente naturale. În fiecare an, la finalul lui ianuarie şi în februarie, apare o perioadă de enteroviroze şi viroze respiratorii cu afectare digestivă – şi acest lucru l-am asociat cu perioada sărbătorilor de iarnă şi cu „nota de plată” a organismului.

După postul ortodox al Crăciunului, în care oamenii se abţin de la proteine animale, vine perioada sărbătorilor, în care amestecurile alimentare şi abuzurile depăşesc orice măsură. Chiar şi cei mai precauţi şi reţinuţi dintre oameni dau frâu liber exceselor, luaţi de valul lăcomiei colective.

După această perioadă urmează două-trei săptămâni în care totul pare că este bine şi frumos, lăcomia se diminuează treptat, dar la final de ianuarie şi mai ales în februarie lovesc „virozele” cu afectare digestivă, sau enterovirozele – greaţă, vărsături, diaree, crampe abdominale, ameţeli şi dureri de cap, cu sau fără simptome respiratorii. Corpul simte nevoia de detoxificare şi eliminare.

Am observat că un tratament cu Extract din Smochin D1, 25 de picături în apă dimineaţa, şi Extract din Iarbă neagră D1, 25 de picături în apă seara, 30-40 de zile, în ianuarie, împreună cu Oscilococcinum®, un căpăcel cu granule o dată pe săptămână, duminica – 2-3 luni (ianuarie‑martie), ajută atât la prevenirea apariţiei acestor probleme, cât şi la susţinerea generală a corpului. Dacă pacientul face viroza respectivă, o face mai uşor, având acest tratament de prevenţie şi susţinere.

Aproape în fiecare an apare la nivel global, în această perioadă a anului, o epidemie de tip gripal mai serioasă şi lumea intră de fiecare dată în panică. Deşi prevenţia cu remedii naturale nu este dificilă, în fiecare an evoluţia gripelor este la fel – cu multă panică din partea populaţiei.

Epidemia de COVID-19 nu este o excepţie de la periodicitatea observată şi se încadrează în acelaşi tipar evolutiv ca şi gripa aviară, porcină sau cu alte virusuri din anii anteriori. Medicina naturală are întotdeauna prevenţia şi susţinerea organismului cu remedii naturale drept piloni principali de acţiune.

Produsele de tip Imunorezistan şi Imunogrip, foarte utile atât în prevenţie, cât şi în susţinerea corpului în timpul episodului gripal, alături de Poly-gemma imunitate şi Poly-gemma cavitate bucală/gât (Plantextrakt Cluj), dar şi Alectra® (Plantextrakt Cluj) şi Paragrippe®, Oscilococcinum® (Boiron) sunt printre cele mai importante pentru susţinerea organismului în situaţia apariţiei gripei (dar şi pentru prevenţie).

Cea mai simplă prevenţie înseamnă Imunorezistan, 25 de picături în apă, o data pe zi, 5 zile pe săptămână, 3-4 săptămâni de tratament (în lunile cele mai expuse, februarie‑martie). Sau Oscilococcinum®, un căpăcel de granule o dată pe zi, zilnic, 2-3 săptămâni.

În afară de primăvară, alte perioade de viroze sunt vara, în iulie şi august – când se combină căldura verii cu un consum crescut de alimente şi băuturi reci. Pentru organism, diferenţele de temperatură interior/exterior prea mari înseamnă un stres suplimentar. Şi enterovirozele de vară sunt diferite de cele de primăvară.

Prevenţia se face folosind combinaţia:

Extract din Smochin D1, 25 de picături în apă dimineaţa, şi Extract din Merişor D1, 25 de picături în apă, seara, zilnic – 5 zile pe săptămână – 2 luni (iulie, august) sau în perioadele de concediu (în care riscul de derapaje alimentare este şi mai mare).

Toamna, odată cu venirea timpului rece, după echinocţiul de toamnă (septembrie‑octombrie), încep virozele anotimpului rece – cu afectare pulmonară şi bronşică.

În această perioadă, cea mai bună prevenţie se poate face cu o combinaţie din Extractele de Coacăz negru D1, 25 de picături în apă, dimineaţa, şi Extractul din Călin D1, 25 de picături în apă, zilnic, 5 zile pe săptămână, 2-3 luni de tratament.

Se mai pot folosi suplimente din Miere Manuka sau alte produse ale stupului, zilnic, 2-3 luni, înainte de venirea iernii.

Prevenţia cu gemoterapie este simplă şi uşoară, la îndemâna oricui şi permite susţinerea organismului în perioadele mai delicate ale anului.