2015 este anul în care AMVAC/RoSAVA sărbătorește împlinirea a zece ani de la inițierea unui proiect curajos dedicat profesiei de medic veterinar. Deși rădăcinile proiectului AMVAC s-au format încă din anul 1999, prin implicarea dlui dr. Horia Elefterescu, asociația cunoaște o ascensiune remarcantă, în următorii ani, prin contribuția dlui  dr. Valentin Nicolae și a întregii echipe AMVAC, formată din medici veterinari dornici de a promova profesionalismul și de a ridica standardele profesiei. În cei 10 ani de activitate, AMVAC a aderat la structuri internaționale precum WSAVA (în 2007) și FECAVA (în 2009), bifând astfel o parte din obiectivele propuse și cărora li se adaugă evenimentele de succes organizate în țară, cu participarea, de-o potrivă, a lectorilor străini, cât și români. În prezent proiectul AMVAC/RoSAVA este condus de dl dr. Andrei Timen.
Evenimentul de referință al acestui an este Congresul AMVAC/RoSAVA care va avea loc în stațiunea montană Sinaia, în perioada 12-14 noiembrie 2015. În acest an aniversar, congresul reunște în ambianța plăcută a Casinoului Palace lectori cu renume internațional: Bruno Peirone (ortopedie), Richard LeCouteur (neurologie), Tijn Spoormakets (ecvine), Michael Lappin (medicină internă), Catriona Macphail (chirurgie țesuturi moi), Perre Mercader (management), Norin Chai (animale exotice), Craig Griffin (dermatologie), Robert O`Brien (imagistică), Murat Saroglu (oftalmologie), Alan Hof (chirurgie), precum și lectori din România, de-o potrivă reprezentanți ai societăților de specialitate sau ai facultăților de medicină veterinară din țară. Detalii despre organizarea Congresului AMVAC/RoSAVA 2015 puteți vedea pe pagina de facebook (www.facebook.com/amvac2015), cât și pe website (https://amvac.ro).
Prima apariție din acest an, a revistei “Practica veterinară.ro” este dedicată bolilor înfecțioase și parazitare, domeniu care va fi bine reprezentat și în cadrul Congresului AMVAC/RoSAVA, unde vă invităm, cu drag, în număr cât mai mare pentru a celebra alături de lectori, sponsori și organizatori cei 10 ani de proiecte AMVAC. 
La mulți ani, AMVAC/RoSAVA!