În luna noiembrie, conform tradiţiei, va avea loc Ediţia a XI-a a Congresului AMVAC. Pe parcursul a trei zile, între 10 şi 12 noiembrie, vom avea bucuria să întâlnim lectori de prestigiu din ţară şi din străinătate, care ne vor împărtăşi din cunoştinţele lor.
Secţiunea de Imagistică va fi prezentată de David Biller (SUA), cuprinzând aspecte legate de radiologie şi ecografie întâlnite în practica veterinară.
Secţiunea de Endoscopie veterinară îi va avea ca lectori invitaţi din străinătate pe Fausto Brandao (Portugalia) şi Roberta Cacamo (Italia).
Stefano Nicoli (Italia) va susţine prezentarea cu tematica „Chirurgia ţesuturilor moi”, în timp ce Ates Barut (Turcia) ne va iniţia în neurochirurgie.
Günter Schwarz (Austria) revine la evenimentele medicale veterinare din România şi ne pregăteşte o prezentare despre aspecte foarte practice din ortopedia animalelor de companie.
Bineînţeles că, în fiecare an, vor fi alături de noi şi lectorii din România, care se bucură de o apreciere deosebită din partea colegilor practicieni.
Ca întotdeauna, companiile de profil sunt alături de profesia medical-veterinară, Expo AMVAC reprezentând locul de întâlnire a acestora cu practicienii.
Astfel, împreună reuşim să continuăm acest proiect de suflet al AMVAC, pentru a menţine standardul ridicat al pregătirii continue în ţara noastră.
Vă aşteptăm cu drag la Congresul AMVAC 2016, locul de întâlnire al comunităţii medicilor veterinari pentru animale de companie din România.

Andrei Timen, DVM, PhD
Președinte AMVAC