Ministerul Sănătăţii a demarat marţi procesul de repartizare a candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat, sesiunea din 8 decembrie 2019.

Timp de trei zile, până în data de 19 decembrie 2019, toţi  candidaţii care au obţinut minimum 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară vor alegere  locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Ca în fiecare an, repartiţia se face prin  teleconferinţă.

Pentru sesiunea 2019-2020, Ministerul Sănătăţii a alocat, suplimentar, 2448 de locuri, din care 936 pentru domeniul medicină, 1052 pentru domeniul medicină dentară şi 460 pentru farmacie.

De asemenea, au fost identificate noi posibilităţi de pregătire, iar prin ultimele  reglementări adoptate de Guvern a fost creat şi cadrul legal  care să permită formarea unui număr record de rezidenţi, atât în spitalele judeţene, unităţi medicale private, cât şi în unităţi medico-militare. Pentru suplimentarea numărului de locuri au fost luate în calcul toate unităţile de învăţământ superior medical acreditate.

„Este pentru prima oară, după 30 de ani, când au fost asigurate locurile pentru toţi cei care au obţinut punctajul de trecere. Am suplimentat locuri pentru mai multe specialităţi, în special cele deficitare, ca de exemplu pediatrie, medicină de urgenţă, ATI, medicină de familie, epidemiologie etc. Practic, am început implementarea primelor măsuri pentru a ţine tinerii rezidenţi în ţară”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii

Lista locurilor, inclusiv cele suplimentate, se găseşte pe pagina oficială de rezidenţiat www.rezidentiat.ms.ro

Lista posturilor publicate iniţial a rămas nemodificată.