Sanofi și Boehringer Ingelheim confirmă că tranzacția strategică semnată în iunie 2016, care constă într-un schimb de active între divizia de produse pentru sănătatea animalelor a Sanofi (Merial) și divizia de produse pentru îngrijirea sănătății consumatorilor (consumer healthcare) a Boehringer Ingelheim, a fost încheiată cu succes la 1 ianuarie 2017 în majoritatea piețelor.

 Această etapă marchează încheierea cu succes a schimbului de active care a început cu negocieri exclusive în decembrie 2015. Finalizarea achiziției Merial în Mexic și schimbul între Merial și CHC în India au fost întârziate din cauza așteptării anumitor aprobări din partea autorităților de reglementare, însă se preconizează ca ambele procese să fie finalizate la începutul lui 2017.
Olivier Brandicourt, M.D., Chief Executive Officer al Sanofi, a declarat: „Odată cu finalizarea cu succes a acestui schimb cu Boehringer Ingelheim, Sanofi pune bazele unei divizii operaționale globale puternice și inovatoare în domeniul CHC. Integrarea unei echipe CHC deosebit de competente și a produselor mature ale Boehringer Ingelheim permite companiei Sanofi să își consolideze pozițiile în segmente strategice pe piața CHC, caracterizată prin potențial de creștere. Această piață se adresează consumatorilor care își doresc tot mai mult să dețină controlul asupra propriei sănătăți și stării generale de bine.”
Președintele Consiliului de Administrație al Boehringer Ingelheim, Hubertus von Baumbach, a declarat: „Această realizare importantă este rezultatul acordului reciproc benefic la care s-a ajuns, în spiritul unei viziuni comune. Ghidați de dorința de a satisface nevoile clienților noștri și acreditați de valoarea portofoliului nostru de produse inovatoare, capacitatea reunită a celor două organizații va îmbunătăți competitivitatea Boehringer Ingelheim în segmentul produselor pentru sănătatea animalelor, strategic pentru compania noastră. Suntem încântați să le urăm bun venit angajaților Merial în echipa noastră.”
În ultimele luni, Sanofi și Boehringer Ingelheim s-au pregătit intens pentru a asigura integrarea sub noua conducere a activităților și a angajaților încă din prima zi. Prioritatea ambelor companii este de a asigura o integrare armonioasă a activităților transferate, în interesul clienților și fără întreruperi de activitate.
Alan Main, Executive Vice President Consumer Healthcare și membru al Comitetului Executiv al Sanofi, va fi responsabil de dezvoltarea business-ului CHC al Sanofi, care include acum și fostele branduri CHC ale Boehringer Ingelheim. Divizia de sănătate a animalelor din cadrul Boehringer Ingelheim va fi condusă de Dr. Joachim Hasenmaier, care va rămâne membru al Consiliului de Administrație al Boehringer Ingelheim.