Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie (A.R.P.P.), în parteneriat cu Asociaţia Psihiatrică Timişoara şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara, organizează în oraşul de pe Bega, în perioada 16-19 mai, cea de-a XII-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Psihiatrie 2018, cu titlul „Sănătatea mintală, persoana şi societatea”.

Manifestare de tradiţie a psihiatriei româneşti, Conferinţa Naţională de Psihiatrie invită la Timişoara profesionişti care activează în domeniul sănătăţii mintale – psihiatri, psihologi, asistenţi sociali, sociologi, antropologi, studenţi şi dascăli preocupaţi de acest domeniu.

Lucrările conferinţei se vor desfăşura la hotel Timişoara (Strada Mărăşeşti, nr. 1-3), cu expuneri ale unor personalităţi marcante din ţară şi străinătate, în cadrul simpozioanelor, workshop-urilor şi cursurilor pentru tinerii specialişti. În perioada conferinţei se va desfăşura forumul A.R.P.P. cu titlul „Realizări, provocări şi eşecuri în psihiatria românească”.

„În condiţiile înregistrării unor valori îngrijorător de crescute ale morbidităţii prin boli psihice ca şi ale costurilor plătite de societate, ne dorim o întâlnire fructuoasă a profesioniştilor interesaţi în exercitarea cu demnitate a acestei frumoase profesii şi în promovarea drepturilor cetăţenilor români la diagnostic, la tratament, la reabilitare şi nu în ultimul rând la prevenţia suferinţelor psihice”, a declarat prof. dr. Cătălina Tudose, preşedinte ARPP şi preşedinte Conferinţa Naţională de Psihiatrie.

Dimensiunea multiculturală a Banatului va fi prezentată la o şezătoare a simţurilor ce va avea loc la Muzeul Satului Bănăţean, la o acţiune a Asociaţiei Psihiatrice Timişoara din cadrul proiectului „Spaţiul cultural bănăţean între normalitate, anormalitate şi supranatural” - finanţat de Consiliul Judeţean Timiş, din Fondurile de educaţie culturală.

Pentru mai multe informaţii şi înscrieri, accesaţi site-ul www.congrespsihiatrie.ro.