Investiţia constantă în sănătatea personală şi a celor dragi se dovedeşte a fi cea mai bună decizie pe termen lung în rândul pacienţilor de toate vârstele. Eficienţa acestui demers se defineşte, de cele mai multe ori, prin diferenţa dintre prevenţie şi tratament. Un studiu din 2019 al Comisiei Europene plasa România pe penultimul loc în ceea ce priveşte cheltuielile pentru prevenţia medicală, bună parte dintre programele naţionale de politică în domeniul sănătăţii fiind destinate îngrijirilor curative. Cu toate că schimbarea de mentalitate reprezintă un aspect cheie pentru reforma sistemului sanitar autohton, există deja o serie de soluţii ce sar în ajutorul celor care îşi doresc mai mult decât acces la o reţea de medici.


Creşterea nivelului de conştientizare asupra importanţei prevenţiei şi nevoia pacientului român de a avea acces rapid la expertiză medicală şi tehnologie modernă au stat la baza dezvoltării unor abonamente medicale inovative pe piaţa din România. Concierge Medical, clinică multidisciplinară ce face parte din Enayati Group, a venit cu o abordare unică asupra unui astfel de produs. Conceptul propus reprezintă un sistem perfecţionat de management al pacientului, axat pe o relaţie apropiată medic-pacient şi un traseu medical cât mai facil. Spre deosebire de abonamentele clasice, menite să acopere nevoile medicale primare, Concierge Medical deserveşte atât afecţiunile mai puţin complicate, cât şi cazurile complexe.


Soluţia pentru cei care vor să se bucure la maximum de sănătatea şi timpul lor

Abonamentele Concierge Medical vin în întâmpinarea celor care îşi doresc un parcurs medical cât mai eficient. Acestea garantează acces, în cel mult 3 zile lucrătoare, la echipa de Concierge Doctors, oferind şi posibilitatea unor programări cu prioritate. Totodată, dosarul medical va fi disponibil direct pe telefon, posesorul unui abonament având acces la sfatul medicului simplu şi rapid. Astfel, acesta va avea contact în timp real cu starea sa de sănătate, luând cele mai corecte şi informate decizii împreună cu specialiştii.

Întreaga experienţă este gândită, astfel încât pacientul să nu se simtă captiv în labirintul sistemului medical, beneficiarul fiind ghidat pas cu pas de către medicul personal care îi va explica în detaliu toate aspectele ce ţin de analize, consultaţii sau tratament. Fiind parte integrantă a primului oraş medical din România, Concierge Medical pune la dispoziţia pacienţilor o reţea extinsă de parteneri de top din mediul privat şi de stat deopotrivă. Astfel, aceştia vor avea parte de toate analizele de laborator şi investigaţiile imagistice necesare, precum şi de consultaţii nelimitate în cadrul cabinetelor a peste 3000 de doctori. Toate aceste servicii se adresează atât pacienţilor individuali, cât şi mediului corporate.


Abonamentele individuale: servicii medicale adaptate nevoilor întregii familii

Pentru că nevoile pacienţilor diferă, Concierge Medical a dezvoltat patru tipuri de abonamente individuale, potrivite nevoilor fiecărui membru al familiei. Pachetul standard include acces nelimitat la specializările medicină de familie, generală, internă şi pediatrie, sfatul medicului, programări cu prioritate, programe de screening personalizat sau monitorizarea bolilor cronice. Abonamentul Plus este o extensie a acestor servicii de bază, oferind pacienţilor consultaţii nelimitate la orice specialitate medicală, linie de urgenţă disponibilă 24/7, ghidare către camera de gardă sau recuperare medicală. Totodată, din dorinţa de a fi alături de întreaga familie, au fost create produse medicale destinate juniorilor şi seniorilor, cu servicii bazate pe nevoile fiecărei grupe de vârstă.

Ana Maria Marian, Managing Partner: Abonamentele Concierge Medical au plecat de la nevoia acută a pacienţilor de a avea un medic personal, dedicat şi disponibil, care să-i ofere toate informaţiile de care are nevoie, fiind alături de el pe tot parcursul traseului medical. Deşi, iniţial, ne-am adresat segmentului corporate, nevoia acestui serviciu era resimţită de către fiecare pacient în parte, şi aşa au apărut abonamentele individuale. Acum, în baza unui abonament lunar, orice persoană, adult sau copil, poate avea un Concierge Doctor dedicat - medicul care abordează integral pacientul, îl ghidează în labirintul sistemului medical şi asigură accesul spre specialişti de top.”


Abonamentele corporate: beneficii pentru angajaţi şi angajatori

Cele două pachete destinate companiilor vin cu servicii unice pentru mediul de business autohton. Acestea oferă, pe lângă facilităţile standard regăsite în abonamentul individual, şi servicii de referinţă pentru clinică. Angajaţii beneficiază astfel de second opinion medical şi consultaţii în cadrul programului Visiting Professors, o bine-cunoscută iniţiativă ce aduce expertiza medicală internaţională la Concierge Medical.

Alina Alecu, Managing Partner Grant Box, client corporate: „Experienţa colaborării echipei noastre cu Enayati Medical City & Intermedicas Concierge Medical este una excelentă. Integrarea tututor specializărilor medicale într-un singur loc, accesul la medici de top sau un concierge doctor care gestionează dosarele medicale ale colegilor noştri într-o manieră integrată este unică din punctul nostru de vedere. Am experimentat şi alte tipuri de servicii medicale tip abonament sau asigurare în trecut şi niciunul nu s-a ridicat la acest nivel. Cel mai mult ne bucură faptul că ne simţim cu adevărat în siguranţă alături de voi, avem o persoană dedicată pentru colegii noştri, care îi preia din stadiul de programări, un concierge doctor dedicat care le recomandă un parcurs corect de investigaţii, analize, tratament şi ne facilitează accesul la acei specialişti de care avem nevoie, în cel mai scurt timp posibil. Vă mulţumim pentru calitatea serviciilor pe care le oferiţi şi pentru calitatea oamenilor din grupul vostru, de la medici la personal suport!”.

Mai multe detalii despre serviciile Concierge Medical pot fi găsite pe www.conciergemedical.ro sau pe pagina dedicată de Facebook.