Vaccinarea antigripală s-ar putea face foarte uşor la nivelul farmaciilor cu circuit deschis, a spus preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel.


Adrian Streinu-Cercel a participat la dezbaterea online „Prevenţia şi descoperirea precoce a îmbolnăvirilor, soluţii pentru creşterea rezilienţei în sistemul sanitar”, informează Agerpres.

„În momentul de faţă este şi disponibilitate din partea unor lanţuri de farmacii pentru a participa la programele de vaccinare. (...) Vaccinarea antigripală este una care se poate face foarte uşor la nivelul farmaciilor cu circuit deschis, dar mai mult decât atât, cred că farmaciştii ar trebuie să îşi schimbe în primul rând statutul şi respectiv responsabilităţile pe care le au într-o societate în acest secol al XXI-lea”, a spus Streinu-Cercel.

El a dat ca exemplu Franţa, unde se face imunizarea antigripală în farmacii.

„Dacă vă aduceţi aminte, inclusiv acum, în pandemie, s-a lansat discuţia ca farmaciile să contribuie la Programul de vaccinare în aşa fel încât vaccinarea să fie accelerată. Din păcate, aceste lucruri nu au ajuns să fie şi finalizate dar, odată deschisă această uşă, evident că ea poate să fie accesată şi pusă şi în practica de zi cu zi”, a afirmat Adrian Streinu-Cercel.

 

 

ORL