Din aceeași categorie
După o evaluare amănunţită, reprezentanţii EMA au concluzionat, în consens, că datele despre vaccin sunt „robuste” şi „îndeplinesc criteriile privind eficacitatea, siguranţa şi calitatea”, se arată pe site-ul oficial al Agenţiei Europene a Medicamentului, ema.europa.eu.
„Autorităţile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opţiune de a combate pandemia şi de a proteja viaţa şi sănătatea cetăţenilor lor”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al EMA.
Rezultatele unui studiu clinic, care a inclus peste 44.000 de persoane din Statele Unite, Africa de Sud şi ţările din America Latină, arată că vaccinul a fost eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de peste18 ani.
S-a observat o reducere cu 67% a numărului de cazuri simptomatice COVID-19, după două săptămâni de la administrarea serului. Cele mai frecvente efecte secundare, care au dispărut la câteva zile de la injectare, au fost durere la locul înţepăturii, cefalee, dureri musculare şi greaţă.
Vaccinul Janssen nu este unul cu ARN mesager, ci are la bază un adenovirus modificat. Este al patrulea vaccin recomandat în Uniunea Europeană, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19. Se administrează în doză unică şi nu necesită o temperatură foarte scăzută pentru conservare.
vaccin janssen aprobatuniunea europeanaagentia europeana a medicamentuluidoza unica
Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost prezentă la lansarea Choose Europe for Science
Florentina Ionescu
...Conferinţă privind drepturile pacienţilor şi bolile rare în UE, la Oradea
Florentina Ionescu
La începutul lunii februarie va avea loc, la Oradea, o conferinţă pe tema drepturilor pacienţilor cu boli rare şi bolile rare în Uniunea Europeană.
...A fost publicată o actualizare a Listei de medicamente critice a UE
Florentina Ionescu
În decembrie 2024 a fost publicată o actualizare a Listei de medicamente critice a Uniunii Europene, în ideea de a se evita, în viitor, potenţialele deficite de aprovizionare.
...