Compania Pfizer a notificat autorităţile române în decembrie anul trecut în privinţa deschiderii unui litigiu pentru recuperarea unor sume de bani, având în vedere că nu s-a finalizat achiziţia de către partea română a 28 de milioane de doze vaccin anti-COVID.


Primul termen a fost stabilit pentru luna februarie a.c., informează Agerpres.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila crede că Pfizer „va cumpăni bine” în procesul intentat României şi a susţinut că i se pare „nefiresc” ca o companie farmaceutică „să arunce în aer credibilitatea vaccinării în general”.

„România este chemată în judecată de compania Pfizer şi există anumite proceduri la nivelul Guvernului în care fie Guvernul, fie Ministerul de Finanţe angajează o firmă de avocatură. Problema este legată de faptul că firma care va reprezenta în mod efectiv România la proces trebuie să cunoască legislaţia din Belgia şi procesul se desfăşoară în limba franceză. (...) Eu am luat legătura cu cei din Polonia, am avut o discuţie legată de acest proces şi de o încercare de coordonare a poziţiilor celor două ţări. Mai există şi ce de-a treia ţară, Ungaria. O să vedem dacă putem să avem o reprezentare comună sau separată”, a declarat Alexandru Rafila duminică, 28 ianuarie, la Antena 3.

Ministrul a mai spus că Moderna, la iniţiativa reprezentanţilor săi, nu a mai avut niciun fel de pretenţie de continuare a contractului sau de litigiu în justiţie.

 

 



Alergologia