Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că există doctori care eliberează un număr foarte mare de concedii medicale, iar verificările ar trebui îndreptate către aceştia pentru a se vedea în ce măsură concediile respective sunt justificate.


Ministrul Sănătăţii a afirmat că preocuparea premierului Marcel Ciolacu pentru astfel de situaţii este legitimă, pentru că există persoane care beneficiază în mod repetat de concedii medicale.

„Există, într-adevăr, zone unde există prea multe prescripţii. Eu nu vreau să mă refer aici neapărat la patologia în sine. Mă refer la faptul că există, fie persoane care beneficiază în mod repetat de concedii medicale pentru anumit tip de patologie (...) sau există medici care eliberează un număr mare de concedii medicale. Cred că acolo trebuie să fie direcţionate acţiunile de verificare (...) trebuie să vedem dacă acest lucru este justificat de realitate”, a spus Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Premierul Marcel Ciolacu afirma, la data de 8 februarie, că va stabili împreună cu ministrul Sănătăţii şi cel al Finanţelor „o foaie de parcurs” pentru rezolvarea situaţiilor concediilor medicale pentru pacienţii cu boli grave şi pentru femeile însărcinate.

„Descurajez (...) abuzul de concedii medicale nejustificate, însă este nevoie şi de o clarificare legislativă în sprijinul celor aflaţi în situaţiile în care acest tip de concediu este obligatoriu”, a precizat, la vremea respectivă, Marcel Ciolacu, reaminteşte Agerpres.

Alergologia