Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că trebuie schimbat şi îmbunătăţit modul în care funcţionează sistemul de sănătate din România.


„Modul în care este gândit şi funcţionează sistemul de sănătate sigur că trebuie schimbat, trebuie îmbunătăţit. La fel ca şi pentru Programul Naţional de Combatere a Cancerului, discutăm despre un proces. Cine îşi închipuie că printr-un act normativ, fie că este ordin de ministru, fie că este Hotărâre de Guvern sau lege sau ordonanţă, lucrurile se schimbă peste noapte se înşeală, nu cunoaşte realitatea”, a afirmat ministrul, citat de Agerpres.

Un lucru foarte important, consideră ministrul, îl reprezintă politica de resurse umane.

„Mai este un lucru despre care trebuie să vorbim foarte serios şi fără de care nu putem să asigurăm servicii medicale mai bune oamenilor din România - este vorba despre o politică de resurse umane, de calificare şi de atragere şi reţinerea resursei umane pe întreg teritoriul ţării, iar acest lucru reprezintă un proces care este dificil, avem parteneriat cu universităţile de medicină pentru prima dată în istoria acestui minister. Facem lucrurile acestea împreună, pregătim oamenii împreună după o perioadă în care universităţile de medicină au fost diabolizate, s-a încercat acest lucru cu cei mai buni şi mai respectaţi profesori din România”, a arătat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a participat marţi, 7 noiembrie la Parlament, la „Ora Guvernului”.

 

 



Ginecologia (1)