Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, va participa la conferinţa comună a miniştrilor de externe şi ai sănătăţii din UE privind sănătatea globală, precum şi la reuniunea Consiliului ministerial informal de sănătate.


Cele două evenimente se desfăşoară, în perioada 9-10 februarie 2022, la Lyon şi Grenoble, şi sunt organizate sub auspiciile Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Oficialii din statele membre vor avea oportunitatea de a discuta despre acţiunile derulate de Uniunea Europeană în sprijinul statelor în curs de dezvoltare, pentru favorizarea accesului echitabil la medicamente în context pandemic, dar şi pentru consolidarea sistemelor sanitare naţionale.

Pe agenda de lucru a reuniunii Consiliului ministerial informal de sănătate se vor aborda subiectele actuale privind modul de intervenţie şi rezilienţă a sistemelor de sănătate publică, în cazul crizelor de sănătate, şi dezvoltarea politicilor comune de creare a unei Uniuni Europene a Sănătăţii.

 

Ginecologia (1)