Decizia în privinţa modului de pregătire profesională a celor care lucrează în sistemul de urgenţă, fie că este vorba despre ambulanţă, fie de unităţile de primiri urgenţe, trebuie să revină Ministerului Sănătăţii, a declarat ministrul Alexandru Rafila.


„Chestiunile acestea trebuie lămurite şi sunt de acord să îmi asum şi Ministerul Sănătăţii să îşi asume pregătirea profesională a tuturor categoriilor de profesionişti din sănătate, nu numai medicina de urgenţă. Lucrul acesta este clar, trebuie să se întâmple pregătirea în domeniul medicinei de urgenţă. Este clar o atribuţie a Ministerului Sănătăţi. Ne-o asumăm, dar trebuie să facem - probabil - şi anumite modificări legislative”, a spus ministrul, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă.

El a mai subliniat că, în ultimii opt ani, pregătirea profesională în domeniul medicinei de urgenţă „a fost în altă parte”.

„Mie mi se pare foarte ciudat, încât cineva care a coordonat de opt ani de zile pregătirea profesională în domeniul medicinei de urgenţă să vină (...) şi să spună că sunt probleme extrem de mari în pregătirea profesională de medicină de urgenţă”, a adăugat Alexandru Rafila.

 



Psihiatru (2)