Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că între 15 şi 20 de spitale din ţară şi din Bucureşti întâmpină probleme în utilizarea sistemului informatic Hipocrate.


Mai mult spitale întâmpină probleme cu utilizarea unui programului informatic Hipocrate, important în funcţionarea unităţilor medicale, a afirmat Alexandru Rafila.

„Nu ştim exact câte spitale sunt în momentul de faţă. Nu avem informaţia, dar lucrăm împreună cu Centrul Naţional de Securitate Cibernetică pentru elucidarea cauzelor şi remedierea acestora. Din informaţiile pe care le avem până în momentul de faţă este că sunt afectate între 15 şi 20 de spitale din întreaga ţară”, a declarat ministrul Sănătăţii pentru Agerpres.

Spitalele nu mai pot raporta serviciile medicale, a precizat Alexandru Rafila. Sistemul informatic Hipocrate contribuie la integrarea şi interconectarea tuturor activităţilor dintr-o instituţie medicală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar Arseni”, Florin Bica, a informat că sistemul informatic a fost „atacat”.

„Informaţia a venit de la sistemul Hipocrate care se pare ca a fost atacat şi am oprit accesul la internetul public. În momentul de faţă funcţionăm în offline. Nu am trimis bolnavi acasă şi continuăm activitatea un pic mai greoi”, a anunţat Florin Bica.

 




Ginecologia (1)