Numărul de infectări cu SARS-CoV-2 va creşte până spre mijlocul lunii august, potrivit estimărilor făcute de Ministerul Sănătăţii. Alexandru Rafila a subliniat că, până în toamnă, sistemul sanitar trebuie să fie pregătit, mai ales în zona de ambulatoriu, pentru un val şase al pandemiei.


Ministrul a adăugat că va fi aplicat scenariul din valul anterior, informează Agerpres: „Aplicăm acelaşi scenariu din valul anterior, care a permis menţinerea spitalelor funcţionale, nu a supraaglomerat spitalele nici din punctul de vedere al pacienţilor COVID şi, pe de altă parte, a permis accesul pacienţilor cu alte patologii la asistenţă medicală”

El a făcut apel la persoanele care prezintă simptome specifice COVID să se testeze: „Am redeschis centrele de evaluare şi de tratament, centrele ambulatorii, mărim capacitatea de testare. Şi, fac un apel la toate persoanele care au simptome să se testeze, fie la medicul de familie, fie într-o farmacie din program, fie la un centru acesta de recoltare a probelor care există în municipiul Bucureşti, fie la ambulanţă, pentru că şi ambulanţa este un sprijin de nădejde în gestionarea acestei pandemii”, a transmis ministrul Sănătăţii.

„Am ajuns, deja, în România la 25.000 de cazuri pe săptămână, estimăm că va exista în continuare o creştere, probabil, spre jumătatea lunii august, iar acest lucru trebuie să meargă în paralel cu un sistem de sănătate pregătit, mai ales în zona sa ambulatorie, să preia pacienţii cu forme uşoare sau medii care au nevoie de evaluare şi de tratament”, a punctat Alexandru Rafila.

 

 

ORL