Noua strategie naţională referitoare la HIV/SIDA se află în fază finală de aprobare, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.


„De 15 ani nu a mai fost aprobată o strategie naţională şi cred că este momentul să o putem aproba prin Hotărârea Guvernului României”, a spus Rafila, citat de Agerpres, la dezbaterea „Strategia Naţională HIV/SIDA - evaluarea situaţiei şi direcţii de acţiune”.

„Dacă vor mai fi mici comentarii, intervenţii, suntem gata să le implementăm. Ea a fost făcută prin colaborarea cu Unitatea tehnică de management a programului de la Institutul "Matei Balş". Cred că o altă cerinţă este să găsim o soluţie încât această Unitate tehnică de management a programului să facă managementul programului şi să ne furnizeze din timp date necesare, propuneri, soluţii, încât să putem să facem şi o alocare de fonduri care, pe de o parte, să rezolve problema, adică să fie utilizate fondurile în mod similar în toate centrele sau să poată să facă posibil eventuale schimburi între centre sau suplimentări în cazul unei rectificări bugetare”.

Întrebat în legătură cu bugetul alocat pentru anul acesta tratamentului pacienţilor cu HIV/SIDA, el a declarat că speră să existe o rectificare pozitivă pentru Ministerul Sănătăţii.

 



Psihiatru (2)