Ministerul Sănătăţii îl numeşte pe dr. Alexandru Velicu în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM). După şase luni în care a ocupat postul de vicepreşedinte ANMDM cu atribuţii în domeniul medicamentelor de uz uman, dr. Velicu preia portofoliul de preşedinte de la dr. Nicolae Fotin, al cărui mandat a expirat la începutul acestui an.

„Recunosc faptul că nu vizam această funcţie. După cum am zis de la bun început, de când am păşit pentru prima dată în Agenţie, sunt un om de echipă şi tot ce mi-am dorit a fost să lucrez cât mai bine împreună cu toţi specialiştii pe care i-am găsit aici”, declară dr. Alexandru Velicu în interviul acordat revistei Politici de Sănătate.

Conform declaraţiilor acestuia, primele obiective ca preşedinte al ANMDM sunt Ordonanţa de Urgenţă care reglementează funcţionarea agenţiei şi extinderea Serviciului de Studii Clinice.

„O altă prioritate este să dezvolt Serviciul de Studii Clinice. Am ridicat această problemă şi în cadrul mesei rotunde care a avut loc la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, eveniment la care m-aţi invitat, şi unde am tras un semnal de alarmă asupra faptului că în acest moment sunt doar doi oameni şi jumătate care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestui Serviciu. Este obligatoriu să dezvoltăm acest Serviciu care aduce contribuţii majore atât pacienţilor, cât şi profesioniştilor din sistemul sanitar, iar ca acest lucru să devină realitate trebuie să găsim şi să formăm viitorii specialişti”, declară noul preşedinte al ANMDM în interviul acordat revistei Politici de Sănătate.

Medic de familie, dr. Alexandru Velicu a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” Bucureşti în 2008 şi s-a specializat în Management Financiar la Universitatea Spiru Haret. După trei ani ca medic de familie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, s-a implicat în viaţa politică, fiind consilierul preşedintelui Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor între mai 2013-februarie 2015 şi septembrie 2016-ianuarie 2017. Începând cu august 2016, a fost vicepreşedintele ANMDM cu atribuţii în domeniul medicamentelor de uz uman.

 

Sursa: Agerpres