Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a început o anchetă internă, după ce în unitatea medicală ar fi existat un consum „neobişnuit de mare” de morfină, în perioada pandemiei.


Directorul medical al SCJU Arad, Lenuţa Timiş, a declarat pentru Agerpres că ancheta vizează consumul de substanţe stupefiante în perioada 1 aprilie 2020 - 31 mai 2021. Sunt verificate toate cantităţile utilizate.

„În acest moment putem afirma că în perioada respectivă există un consum neobişnuit de mare de morfină şi alte substanţe stupefiante faţă de perioadele anterioare, la nivelul secţiilor de anestezie şi terapie intensivă care au tratat pacienţi bolnavi de COVID-19. Verificăm foile de observaţie ale tuturor pacienţilor internaţi”, a spus directorul medical.

Conform sursei citate, deocamdată nu există şi o anchetă a Poliţiei în acest caz, fiind vorba doar de verificări interne.

Surse din cadrul unităţii sanitare au declarat pentru Agrepres că, din primăvara anului trecut, a crescut în special consumul de morfină şi ar fi fost folosite 11.000 de doze până la 31 mai 2021. La o singură secţie ATI, care are doar 12 paturi, ar fi fost folosite mai mult de jumătate din doze.

Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad
 

ORL