Câteva mii de cabinete de medicină de familie vor putea fi dotate cu echipamente şi aparatură care vor servi la creşterea activităţii, cu fonduri prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.


„Câteva mii de cabinete de medicină de familie vor putea fi dotate cu echipamente şi aparatură care vor servi la creşterea activităţii lor, tocmai pentru a putea muta, cum se întâmplă în toate sistemele de sănătate moderne, mare parte din activităţile medicale de screening, de prevenţie, inclusiv de diagnostic şi tratament iniţial”, a decalrat Andrei Baciu, citat de Agerpres. „Acestea sunt făcute în cadrul acestui sector de medicină primară, adică la nivelul medicilor de familie. Dar, ai nevoie de medicamente, ai nevoie de instrumente cu care să poţi să desfăşori toate aceste activităţi de sănătate publică”, a mai spus secretarul de stat, în cadrul unei dezbateri. 

Secretarul de stat a adăugat că, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, vor fi construite şi 200 de centre comunitare integrate, în principal pentru comunităţile defavorizate, care nu au avut acces la servicii medicale generale şi care se vor putea bucura de asistenţă medicală şi socială.

 


Ginecologia (1)