Spitalele nu vor mai fi COVID şi non-COVID, ci vor avea circuite mixte, a anunţat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Pentru a se elimina dificultăţile de accesare a serviciilor medicale, Ministerul Sănătăţii a lucrat la implementarea şi definirea unei strategii, astfel încât spitalele să rămână deschise pentru toţi pacienţii.


„Spre deosebire de valurile anterioare, nu vom mai avea (...), spitale suport COVID şi spitale non-COVID, ci toate spitalele din România vor avea circuite mixte, COVID şi non-COVID, astfel încât toţi pacienţii cu boli cronice să poată fi trataţi, toţi pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală să poată primi tratamentele de care au nevoie”, a spus Andrei Baciu, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Aceasta va fi regula generală, dar vor exista şi câteva excepţii, a arătat secretarul de stat. Spitalele de boli infecţioase vor continua să trateze, preponderent, pacienţi cu COVID-19, la fel şi cele care nu permit organizarea unor circuite mixte.

El a mai adăugat că, pentru a avea o imagine cât mai clară şi pentru a gestiona cât mai bine acordarea asistenţei medicale, Ministerul Sănătăţii, împreună cu direcţiile de sănătate publică şi cu spitalele din România, la nivelul fiecărui judeţ, au pus la punct un plan.

„Odată cu preluarea acestui minister de către domnul ministrul interimar Cseke Attila, la începutul acestei săptămâni a avut loc o primă videoconferinţă cu toate direcţiile de sănătate publică, prin care domnul ministru le-a solicitat implementarea acestui plan”, a spus Andrei Baciu.

 

ORL